zaterdag 1 augustus 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 31/2020

Vorige week vertelde ik al dat ik op zondag zou aftrappen met een pita Sabich. Niet voor iedereen bekende kost en een rondgang op internet levert net zo veel verschillende recepten op als ik warme maaltijden heb gegeten! Ik maak dan ook mijn eigen versie en die komt redelijk in de buurt van de authentieke versie (is die er dan?). Deze week at ik alleen en dan ziet het er toch iets anders uit dan wanneer we samen eten.

Wat stond er deze week allemaal op het menu?


zondag 26-jul pita sabich
maandag 27-jul pasta met sperziebonentomatensaus
dinsdag 28-jul moussaka, broccoli, sla
woensdag 29-jul bowl: zoete aardappel, ratatouille, sardines, sla, + wrap
donderdag 30-jul foe yong hai
vrijdag 31-jul bowl met oa zoete aardappel, smokey bonen, coleslaw
zaterdag  1-aug salade, pompoenpitbroodje met kaas


zoete aardappel, coleslaw, vegaballetjes


Zondag: pita Sabich; een heerlijk pita broodje van Nina Bakery (dat is zacht en smaakvol, in tegenstelling tot de kartonnen rondjes uit de supermarkt!) gevuld met gekookt ei, gegrilde aubergine, ui, tomaat, augurk, spitskool, radijs, hummus en wat harissa. Erbij een salade van ijsbergsla met komkommer.

Maandag: een kliekje uit de vriezer. Een poos geleden had ik per ongeluk twee zakken sperziebonen besteld bij de boodschappen. Ik heb ze toen, samen met een paar in ringen gesneden uien en knoflook, gebakken en vervolgens verder laten stoven met een blik tomatenblokjes (en tomatenpuree) en kruiden en specerijen.  Het was genoeg voor een paar keer  en ik heb voor maandag een portie uit de vriezer gehaald.

Dinsdag: vegetarische moussaka; ook vandaag een maaltijd uit de vriezer. Nu van kort geleden. Ik had een drukke dag en wist niet hoe laat ik thuis zou zijn. Dit eenpersoonsportie kwam dus goed uit. Even opwarmen in de oven. Nog wat broccoli en een salade erbij om het een volwaardige maaltijd te maken.

Woensdag: een bord vol lekkers met oa sardines, broccoli, zoete aardappel, ratatouille (portie uit de vriezer) en ijsbergsla, een yoghurtmuntsausje en een wrap.

Donderdag: foe yong hai; ik maak dit op mijn manier, dat wil zeggen een omelet met champignons en daaroverheen een schep zoetzure gembersaus (ik had nog een bakje in de vriezer staan dus hoefde ik het nu niet te maken). Ik eet het met rijst en gewokte groente, deze keer Chinese kool, wortel en taugé. Snel en lekker!

Vrijdag : een hele warme dag en daarom is er niet gekookt in huize Stella. Ik at een halve zoete aardappel, restje sperziebonen, twee vegetarische balletjes (die heb ik wel even 5 minuten gebakken) kindneybonen, mais en een flinke schep romige coleslaw. Nog een wrap erbij en een groene salade. 

Zaterdag: tussen de middag heb ik bij een vriendin geluncht. Heerlijke paprikasoep met lekker brood. En omdat ik niet wist hoe laat ik thuis zou zijn had ik van te voren al bedacht dat ik niet zou koken maar het makkelijk zou doen. Het werd een salade en een broodje met kaas.  Had enorm veel zin in een lekker toetje en heb ook nog een schaaltje ijs - chocolade en gezouten karamel -  met slagroom genomen.

Voor volgende week ook weer een gevarieerd menu. Ik heb rekening gehouden met wat versaanbiedingen in de supermarkt en met wat dingen in de vriezer die ik wil gebruiken. Morgen staan er pittige pintobonen met rijst of quinoa en broccoli op het menu.

7 opmerkingen:

 1. Klinkt goed die Foe yong hai, die komt binnenkort op mijn menu.

  Groet, Marielouise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marielouise, dat was het ook! En zoals ik schreef is het zo gepiept! De saus is het meeste werk. Ik maak altijd genoeg voor meerdere keren. Kan prima in de diepvries. Ik laat het dan een beetje zacht worden, schep eruit wat ik nodig heb en zet de rest weer terug. Omelet en groente ben je niet lang mee bezig, je kan binnen een half uur aan tafel als je beetje vlot bent! Eet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tip om meteen meer te maken vd saus, altijd handig om voorraad te hebben.

  Marielouise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hoor. Wij gaan vandaag voor pure luxe. Mosselen gehaald bij de visboer. Ben je toch per persoon al snel 12 euro kwijt inclusief friet en salade. Maar ik hou enorm van mosselen dus daar bespaar ik dan maar niet op.
  Gisteren spareribs van de bbq, dat is niet zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Uitklokken, voor een lekkere maaltijd moet je af en toe wat geld neertellen, niks mis mee! Wanneer wij vis eten en Georg kookt - hij is wat beter in het bakken van vis dan ik - dan haalt hij dit altijd bij de betere vishandel (in onze regio is dat Schmidt Zeevis). Als we dan met ons tweetje bijvoorbeeld skrei eten dan betaal je ook al gauw een tientje pp. Wij eten ook vaak voor heel weinig geld heel lekker, dus zo'n uitspatting af en toe moet kunnen! Eet ze zo meteen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er lekker uit. Pita sabich nooit van gehoord. Dat ga ik binnenkort ook maar eens maken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Zuinigeman, dank je. Ja, zo'n pita Sabich moet je zeker maken, is erg lekker! Jij blogde eerst ook altijd wat jij en vriendlief aten, ik vond dat altijd leuk om te lezen. Zag ook dat jij geen vlees eet en vriendlief wel. Hier in huize Stellaiszuinig is dat ook vaak het geval. Ik ben nog geen 100% vegetariër, maar wel 95%!

  BeantwoordenVerwijderen