vrijdag 31 juli 2020

Paaseitjes

Een poosje geleden schreef ik dat ik de vriezer wilde 'leegeten'. Ik heb toen een lijstje gepubliceerd met alles wat er in die vriezer van ons bewaard wordt. Op dat lijstje stonden een paar zakken paaseitjes. Een lezeres, Janne, reageerde daarop als volgt: "Paaseitjes in de diepvries? Die halen bij mij het speciaal-aangeschafte-schaaltje-met-schattige-kuikentjes niet eens"! Ik herken dit wel, ik koop ze ook al lang voordat het Pasen is en dan gaan ze ook op. Maar na Pasen koop ik ze ook want in de aanbieding!Ik had gehoopt met de paaseitjesvoorraad de periode tussen Pasen en Sinterklaas te overbruggen. Helaas! Vandaag gaan de laatste twee eitjes de mik in.  Gelukkig duurt het niet lang meer voor er weer volop  seizoenslekkers in de winkels ligt. Als ik het me goed herinner dan zijn de kruidnoten weer verkrijgbaar wanneer de zomervakantie voorbij is. Ik denk dus dit jaar op 31 augustus! En of dit leuk of raar of te vroeg is? Ja, tuurlijk, dat vind ik ook en dus wacht ik met kopen tot het november is. Mijn wilskracht wordt dan wel enorm op de proef gesteld, maar ik red me intussen wel met een emmertje fudge!

2 opmerkingen:

  1. Dan nog.. chocolade in de diepvries? Zonde.ik leg de chocolade waar mijn man af moet blijven in de doos met schilderlessen in de kelder. Gaat al 15 jaar prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Anoniem, tja... chocolade in de vriezer: heb er niet echt over nagedacht. Weet dat chocolade lang goed blijft, en het was niet om te verstoppen voor Georg. Ik heb geen kelder en het is af en toe zo warm in huis dat ik dit een goede oplossing vond.

    BeantwoordenVerwijderen