zaterdag 17 oktober 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 42/2020

We aten veel dingen uit onze vriezervoorraad om ruimte te maken voor nieuwe dingen. Ook aten we onze eerste spruitjes van dit najaar. 


spruitjes puree en een varkenswang


Wat stond er allemaal op het menu?

Zondag: bruinebonensoep, volkorenbol met casselerrib
Maandag: pasta met ratatouille
Dinsdag: spruitjes, puree en een varkenswang
Woensdag: curry met gekookt ei en aardappel, kousenband, rotiplaat
Donderdag: chili sin carne, zilvervliesrijst, broccoli
Vrijdag: wokgerecht
Zaterdag: turkse linzensoep met een spinazie gözleme

Zondag maakte ik bruine bonensoep. Beetje gebruikt wat er in de koelkast lag  waardoor het altijd anders uitpakt. Deze keer zat er prei, peen, bleekselderij en ui in. Zelfgemaakte groentebouillon en bruine bonen uit een pot. Ik pureer de helft van de bonen altijd, dan heb je een lekkere gebonden soep. 

Maandag haalde ik een portie ratatouille uit de vriezer. Pasta erbij en ik deed er nog wat gekruimelde geitenkaas over. Salade erbij en met een kwartier stond het eten op tafel!

Dinsdag heb ik de laatste twee klaargemaakt wangetjes uit de vriezer gehaald. Spruitjes gekookt en aardappelpuree gemaakt. Weer snel klaar en heerlijk gegeten.

Woensdag gebruikten we een portie kerriesaus uit de vriezer. De gekookte eieren en blokjes aardappel erin opgewarmd. Kousenband met een sjalotje en taugé gebakken en daarna even laten stoven. Rotiplaat van onze toko in de pan opgewarmd, alles geserveerd met atjar en sambal.

Donderdag ook weer iets uit de vriezer, een bonenschotel zonder vlees, waarbij ik zilvervliesrijst en broccoli at. 

Vrijdag heb ik paksoi, ui, spitkool, prei en wortel gewokt en dit gegeten met noedels, tempeh pedis en pindasaus.


wokken

Zaterdag tenslotte wéér een bak uit de vriezer, dit keer Turkse linzensoep. Wanneer we deze soep eten hebben we er altijd een Turkse spinaziepannenkoek bij (een gözleme) van de Turkse bakker. Vers gehaald op zaterdagmiddag!

Ik heb al een poosje trek in savooiekool, heb er eentje gekocht en daar dus daar ga ik zeker iets mee doen!


 


4 opmerkingen:

 1. Hallo Uitklokken, zeker! Ik zag een paar weken geleden mooie exemplaren bij de Lidl liggen en sindsdien had ik er trek in. Deze week een joekel meegenomen. Ben dol op bijna alle koolsoorten, behalve boerenkool (en cavolo nero) daar vind ik niets aan. Rodekool is ook lekker, maar eet ik liever rauw dan gekookt. Weet nog niet precies wat ik met de savooiekool ga doen, dat lees je dus volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een prachtig en afwisselend menu. Ik doe ook veel aan dubbel koken/portie vriezen, komt goed van pas in drukke weken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem, dank je wel! Met name dingen zoals soep, stoofschotels, bonenschotels etc worden door ons in grotere hoeveelheden gemaakt, koken voor twee personen is ook gewoon zonde vind ik, zeker bij dingen die lang op het vuur staan. En in drukke weken is het inderdaad erg fijn om wat achter de hand te hebben!

   Verwijderen