zaterdag 24 oktober 2020

Stella is 53

harde mokka - mijn favoriete verjaardagsgebakje!

Vandaag ben ik 53 geworden! Dit vierde ik in kleine kring, met mijn man Georg, mijn vader en zijn partner Betty. We aten een gebakje, dronken een kopje thee en kletsen wat over van alles en nog wat. Heel genoeglijk allemaal.

De afgelopen week had ik herfstvakantie en heb ik lekker kunnen uitrusten. Ook heb ik tijd gehad om terug te blikken en vooruit te kijken, want zulke dingen doe ik nu eenmaal wanneer ik weer een jaar ouder word.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het bloggen te veel van mijn tijd in beslag neemt. Daarnaast voel ik een bepaalde druk om op tijd mijn financiële weekoverzicht en mijn weekmenu te plaatsen. Ook gaat het delen van de uitgaven me een beetje tegenstaan, alsof ik verantwoording moet afleggen voor wat ik uitgeeft. Wanneer ik iets koop denk ik na over hoe het overkomt op de lezers van mijn blog. Als geldverspilling, of decadentie, of...? Dat ik me niets hoef aan te trekken van wie dan ook weet ik, en verantwoording afleggen hoeft al helemaal niet! Maar het voelt soms wél zo. 

Dit zou nog een lang verhaal kunnen worden met veel tekst en uitleg, maar dat wordt het niet. Dit was voorlopig mijn laatste blog. Ik stop ermee. Misschien niet voor altijd, dat weet ik nog niet.

Vandaag is ook mijn laatste gastblog op Zuinigeman.nl verschenen. Voor zijn site heb ik met veel plezier 36 teksten geschreven en daar ook veel leuke reacties gehad.  

Ik ga me bezig houden met andere dingen zoals tijd doorbrengen met mensen waar ik om geeft, werken, lezen, sporten, fietsen, koken en ook met gewoon wat rondklooien!

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken het lezen van mijn verhalen en een extra dank aan de mensen die reacties plaatsten, dat maakte het bloggen voor mij extra leuk!


14 opmerkingen:

  1. Hi Stella, dankjewel voor je blogs! Ik heb ze met plezier gelezen. Ik snap je overwegingen wel om te stoppen. Met die gedachten heb ik namelijk een aantal jaren geleden besloten, er niet aan te beginnen ;-)
    Vooral: van harte en vele jaren in gezondheid erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je verjaardag, Stella.

    Wat jammer dat je stopt met bloggen. Ik las je berichten met plezier.

    Het ga je goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij bedankt voor je leuke en handige blogs.
    Leef verder in gezondheid en een hoop plezier.

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Chris, Loes en Anoniem, dank voor jullie lieve reactie! Stella xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Stella, van harte gefeliciteerd! En jij : dank voor de inspiratie, en het schrijven van je stukjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Stella, alsnog van harte!

    Groot gelijk dat je leuke dingen gaat doen in 'real life' ipv bloggen.

    Ik las je graag, daar niet van, maar ik snap je keuze helemaal.

    Zelf zit ik tegenwoordig weinig meer op het www en dat is zoveel fijner!

    Het ga je goed,geniet van het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marielouise, ik heb je inderdaad gemist de laatste tijd. Maar prima hoor! Achter een computer zitten kan je soms zoveel tijd opslokken! En zonder al die uren op het net kom je erachter dat je heel veel andere - ook leuke - dingen kan doen! Dank voor je gezellige reacties op mijn stukjes! S

      Verwijderen
  7. O jeetje!
    Stella! Ik ga je zeker missen in blogland..... Begrijpelijke keuze als ik je zo hoor, maar desondanks toch jammer. Hopelijk mogen we af en toe toch nog wat van je horen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Luxe of.... thanks!! Jij ook nog veel succes met je blogavonturen! Ik blijf meelezen!

      Verwijderen
  8. Hi Stella, aan de ene kant vind ik het heel jammer om te lezen dat je nu wil stoppen, aan de andere kant moet je echt geen dingen doen waar je geen energie uithaalt.
    Ik heb je blog altijd met veel plezier gelezen (ook de gastblogs). Vooral de blogs waarin je wat over jezelf vertelt, of je persoonlijke afwegingen. Die heb ik, heel eerlijk gezegd, altijd veel interessanter gevonden dan hoeveel de gözleme kostten bij Sahan of dat je pompoen had gekookt ;) Het mooie van de eigen blog is dat je ook weer kan beginnen als je dat ooit weer wil.
    Hopelijk heb je een heel fijne dag gehad met de familie, en ga je nog veel mooie jaren tegemoet. Je mag altijd op mijn blogposts reageren ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Uitklokken, dank je wel!! Hahaha....misschien ga ik nog wel eens stukjes schrijven waarin ik niet over geld praat, maar over mijn dagelijkse beslommeringen! Jij succes met jouw blog! Ik blijf je volgen!

      Verwijderen
  9. Hallo Stella, Heel jammer dat je stopt met bloggen, is vaak komen en gaan met nieuwe bloggers. Maar ik ga jouw blogjes missen. Je tijd en energie is kostbaar, ga nog meer genieten van je vrije tijd en geen verplichtingen. En heel misschien lezen we in de toekomst weer blogjes van jou. Bedankt voor al jouw gastblogs die je geschreven hebt voor zuinigeman.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zuinigeman, dank je wel voor je lieve woorden! Ja, wie weet begin ik weer een keer, dan zal ik je daar zeker ook via een mail over informeren! Dank voor jouw gastvrijheid en de gezellige samenwerking! Alle goeds voor jou en vriendlief! Xx

      Verwijderen