woensdag 7 oktober 2020

De getallen voor september 2020

De maand september is voorbij, het laatste kwartaal van jaar is begonnen! Wat gaf ik uit en waaraan gaf ik het uit?
De normale vaste lasten natuurlijk. Deze maand hoefde er niet voor het water betaald te worden. Ik kwam erachter dat er 10 termijn per jaar zijn, en geen 12. 

Er waren betalingen voor de sportschool en onze vakantiewoning én ik heb geld uitgegeven aan een paar schoenen en een paar laarsjes. Ook wat cadeautjes gekocht en een keer pizza besteld. Aan boodschappen en uitjes verder weinig uitgegeven dus deze maand zit netjes op het gemiddelde!


12 opmerkingen:

 1. Dat is behoorlijk weinig aan wegenbelasting. Ik betaal 32 euro, dan rijd jij een C1 of iets dergelijks?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Uitklokken, dank je! Ja, weinig bijzonderheden op het gebied van geld deze maand! Haha, ja met mijn 1.88 meter rijd ik in een Ford Ka... gaat prima trouwens! Lange afstanden rijden we in de Peugeot Expert van Georg... iets meer beenruimte voorin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er netjes uit! Vooral het spaarbedrag is ook erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maris, dank je! Ja, soms kan het sparen ineens hard gaan. Het was ook een bijzonder goede maand op het gebied van weinig uitgeven. Overigens zonder dat ik daar heel erg hard mijn best voor heb gedaan!

   Verwijderen
 4. Netjes hoor. Vind wel internet & tv wel prijzig 69 euro + npo start 3 euro. Wij glasvezel + huis telefoon 32,50 (t-mobile) en nlziet (npo start bij in) 7,95. Netflix en videoland gedeeld 7 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Zuinigeman, ja het is ook veel, wij hebben ook nog Netflix, maar dat is een account van Georg. Ik denk dat het goedkoper kan (weet wel zeker!) maar ben te lui om het uit te zoeken en zie ook een beetje op tegen de overstap (net als bij energieleverancier). Merk dat ik graag alles bij het oude houd, en dat is waarschijnlijk zonde want kost me geld! Je hebt me in ieder geval een zetje gegeven en het staat nu op mijn to do lijstje om eens uit te zoeken. Leuk idee ook voor een gastblog ;-)!!

   Verwijderen
 5. Voor mij geen wegenbelasting en geen sportschool. Ik loop en fiets en doe wat aan ochtendgymnastiek. Allemaal 24 uur per dag open, zonder afspraak of abonnementskosten. ;-)

  Zit nog altijd bij Telfort en die vragen me 40 euro per maand inclussief afgekochte gesprekskosten. Vanaf nu komt daar een SIM-abonnement van 8 euro/mnd bij, omdat mijn nieuwe platte camera ook bellen kan. Aan energie betaal ik 50 euro per maand. En dat zit o.m in het jaarlijks overstappen. Belachelijk dat ze je daartoe dwingen, maar het scheelt je gemiddeld 140 euro per jaar. De NPO bekijk ik online zonder kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ximaar, ik ben de hele dag in een gebouw aan het werk en doe daar ook veel zittend werk. Ben bijna niet in mijn auto te vinden, ik rijd gemiddeld 2000 km per jaar, ik doe bijna alles op de fiets. Maar de sportschool doe ik ook vanwege de krachttraining, gezelligheid en mijn hoofd even leegmaken na het werk. Internet kan vast goedkoper zoals ik aan Zuinigeman (reactie hierboven) al vertelde ben ik daar wat lui in... idem energie. Telefonie wordt door mijn werkgever betaald, dat is mooi meegenomen natuurlijk! NPO start Extra vind ik fijn omdat ik dan alles langer terug kan kijken én ook kan vooruit kijken.

   Verwijderen
 6. Hoi Stella, ik neem aan dat de kosten voor de sportschool een jaarabonnement betreft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Geldsnor, ja dat klopt, voor dit bedrag kan ik een jaar lang onbeperkt fitnessen bij mijn lokale sportschool(tje). Ik ga ook iedere dag (feestdagen zijn ze dicht en wanneer ik op vakantie ga ook uitgezonderd) dus erg voordelig als je het omrekent naar het aantal keren dat ik ga, want ik ga minimaal 325 dagen per jaar (dat is mijn gemiddelde na 10 jaar lidmaatschap.... ik heb onlangs de getallen even opgevraagd ;-).

   Verwijderen