zaterdag 3 oktober 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 40/2020

Happas!! Ik heb deze term ooit bij een blogger gelezen en vond het wel een leuke benaming voor een tafel met lekkere dingen. Wij aten zondag happas. De rest van de week ook lekker gegeten! 


bouillon koken van kipdij en afsnijdsels


Hoe zag de eetweek eruit?

Zondag: happas 
Maandag: vegetarische lasagne
Dinsdag: gekarameliseerde witlof met ham, aardappelpuree
Woensdag: frittata met prei en erwtjes, brood
Donderdag: pintobonen met chorizo, rijst, broccoli
Vrijdag: wrap met falafel, aubergine en yoghurtmuntsaus, salade
Zaterdag: soep met sobanoedels, gekookt ei en kip

Zondag: happas dus! Voor Georg een merguezworst en een lamskoteletje. Ook stonden er geroosterd stukken pompoen met feta, pepperonata, hummus, broccoli, tomatensalade en een groene salade op tafel. Turkse lavas met sesamzaad maakte het feestmaal compleet.

Maandag: vegetarische lasagne. Geen vlees maar een groentesaus van uien, knoflook, wortel, bleekselderij en wat prei. Bovenop een bechamelsaus en na een kleine drie kwartier in de oven geserveerd met Parmezaanse kaas en een salade.

Dinsdag: witlof. Ik sneed de stronkjes doormidden. Klont boter in de pan en bruin bakken. Toen de stronkjes aan beide kanten bruin waren afblussen met wat water, kruiden met peper en zout, lepeltje appelstroop erbij en deksel op de pan. 10 Minuten laten stoven en dan de deksel er weer af en het vocht rustig laten verdampen. Plakjes lekkere ham in stukjes scheuren en een minuut of wat mee verwarmen. We aten het met aardappelpuree waar ik geraspte kaas door had gedaan. 

Woensdag - er stonden nog wat 'oude' eieren die op moesten, daarmee een frittata gemaakt. Preiringetjes met een teentje knoflook fruiten, af laten koelen en samen met een paar lepels diepvrieserwtjes over de bodem van een ingevette ovenschaal verdelen. Geraspte belegen kaas erover, 3 eieren met een scheut room loskloppen en dit er voorzichtig overheen gieten. 30 Minuten in de oven op 200 graden. Even kwartiertje laten afkoelen voor je de frittata aansnijdt.

deze eieren moesten op!


Donderdag: pintobonen. Er stond nog een portie pintobonen met chorizo, paprika en tomaat in de vriezer. We aten het met zilvervliesrijst en broccoli. 

Vrijdag: wrap met falafel, aubergine en yoghurtmuntsaus met een salade. Na een lekkere lunch buiten de deur vanavond een makkelijke snelle maaltijd. Niks bijzonders, wel erg lekker!

Zaterdag: soep. Van een kipdij met bot, gember, citroengras, laos en groenterestjes bouillon getrokken. Kipdij geplozen - tegenwoordig heet dat pulled chicken! -  eitjes en sobanoedels gekookt. Soep gemaakt met een preitje, taugé, wortel en paksoi.  Alles in een kom met een scheutje kikoman en wat sambal voor de liefhebbers. Easy does it!

Morgen staat er weer eens vis op het menu. Van de visspecialist, kost wat maar dan heb je ook wat! We eten het met worteltjes, erwtjes en aardappelpuree. Nu al zin in!



4 opmerkingen:

  1. Ziet er weer goed uit en brengt me op ideeen. Wij hebben witlof in het groentepakket deze week en ook nog wel appelstroop in huis. Dus die gaan we proberen.
    Frittata is ook onze standaard oplossing als de eieren nog niet op zijn en de eierboer de volgende dag weer komt. Sinds ik geen cake en koekjes meer eet, tenminste (zucht). Frittata is lekker met wat gerookte paprika (juicht).
    Ik kan me nauwelijks herinneren wat we hebben gegeten deze week, dus het zal wel niet opzienbarend zijn geweest. Maar er was in ieder geval minestrone van zelfgetrokken runderbouillon bij. Daar is iedereen gek op, en je komt zo mooi van je restjes groente af!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anoniem, dat van die gerookte paprika zal ik ook eens doen, klinkt inderdaad lekker. Leuk dat ik je op een idee hebt gebracht. Soep is altijd ideaal voor restjes en lekker, zeker de volgende dag als het even heeft kunnen staan. Ik ga binnenkort weer bruinebonensoep maken.

      Verwijderen
  2. Goed idee! Die eieren zo gemarkeerd. Ziet er ook nog eens gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi budgetmama, ik ben niet altijd zo lollig hoor! Ook heb ik het niet zelf verzonnen maar zag het laatst ergens voorbij komen, leuker dan een kruisje of stip oid.

      Verwijderen