woensdag 30 september 2020

Bespaarjaar - nog een kwartaal voor de boeg!

 Ze zeggen dat de tijd sneller gaat wanneer je ouder wordt. Mocht je willen weten waarom dat zo is dan verwijs ik je graag naar het Internet waar vele theorieën de ronde doen. Zelf vond ik het boek  'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt; over het autobiografische geheugen'  van Douwe Draaisma leuk en interessant om te lezen. Morgen is het al weer 1 oktober en begint het laatste kwartaal van het jaar 2020 en daarmee voor mij nog maar drie maanden te gaan in mijn bespaarjaar. De tijd is gevlogen!

In augustus biechtte ik op dat ik een paar kekke sneakers en een paar stoere laarsjes had gekocht en dat mijn bespaarjaar daarmee al niet gelukt was. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik dan de resterende tijd ook aan het kopen ben geweest of zal gaan. Nee hoor, gewoon weer de draad oppakken en lekker verder gaan met niets kopen! 

Onlangs heb ik mijn zomergarderobe opgeruimd en nu ben ik mijn herfstkleding aan het dragen. Ik ga ergens eind oktober, begin november de spullen voor de koude dagen tevoorschijn halen. Ik weet zeker dat ik geen nieuwe dingen nodig heb om de laatste maanden van dit jaar door te komen. Er zijn nog meer dan genoeg kledingstukken die nog prima mee kunnen. Wel heb ik gezien dat ik in het nieuwe jaar wat basisartikelen moet aanschaffen. Ik doel dan op bijvoorbeeld T-shirts met lange mouwen want die draag ik altijd onder een colbertje. Ik zag dat er een paar waren die flubberig en lelijk waren en bovendien een gat onder de arm hadden! Dat kan ik repareren, maar de rek is er ook uit en daarmee is het wel 'op' wat mij betreft.

In deze tijd van het jaar is mijn dagelijkse 'look' een broek met een jasje of een jurkje met een vest. Ik heb 6 dezelfde jurkjes, in verschillende kleuren en die combineer ik met vesten in verschillende kleuren en maillots in verschillende kleuren. Een sjaal erbij en ik zie er geen dag hetzelfde uit! De broek/colbertje look is een beetje hetzelfde. 3 Broeken: een zwarte nette pantalon, gewone blauwe spijkerbroek en een donkerblauwe spijkerbroek. Ik heb heel veel colbertjes en in combinatie met verschillende kleuren sjaals ook weer heel veel verschillende looks!

Hoeveel jasjes heb je nodig?


Ik denk dat ik volgend jaar, wanneer de herfst weer aanbreekt, wel op zoek ga naar een nieuwe 'nette' winterjas en een nieuwe parka. Beide heb ik al heel lang en ik denk dat dit hun laatste winter wordt. Verder zie ik geen reden om nog meer te kopen, en ga ik misschien een tweede challenge met mezelf aan: 'de blijf-binnen-kledingbudgetjaar' of zoiets.


2 opmerkingen:

  1. Soms moet je een aantal niet zo goede schoenen vervangen door een paar goede. Hetzelfde wat jassen betreft. Je hebt me gestimuleerd ook de kledingboel eens aan te pakken. Misschien minder rigoureus, maar toch...zonder je verhalen was alles hetzelfde gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem, schoenen moeten goed zitten en wat dat betreft moet je daar ook eigenlijk niet op bezuinigen. Wat leuk om te lezen dat ik je heb gemotiveerd!! Succes en misschien kan je nog eens laten horen hoe je het hebt aangepakt en of het gelukt is! En dat ik het zo rigoureus doe is helemaal mijn eigen ding. Je weet voor jezelf het best waar je je prettig bij voelt en wat haalbaar is. Het moet leuk blijven en geen straf zijn!

      Verwijderen