zondag 4 oktober 2020

Uitgaven week 40/2020 - Grip op mijn knip!

 Na lang twijfelen hebben vriendin M. en ik toch besloten om onze lunch bij een horecagelegenheid in de grote stad door te laten gaan. Het was een succes. Alle personeel had een mondkapje op en handschoenen aan. Onze adressen werden opgeschreven en we zaten in een hoekje waar we heel veel ruimte om ons heen hadden. Het was al half 2 toen we binnen kwamen en er waren slechts een paar mensen.

Wat heb ik nog meer uitgegeven deze week?De normale supermarktboodschappen gedaan en ook was ik even naar de Sligro omdat ik een bepaald iets zocht. Kom ik bij de kassa en ligt dat bepaalde iets niet in mijn kar, maar iets heel anders!!! 

                  

Er zat  een grote scheur in het draaiplateau van onze magnetron. Het was begonnen met een scherf die van de rand was afgebroken. Dat werd een klein scheurtje en inmiddels is het een enorme scheur. Nog een paar keer gebruiken en het plateau is doormidden! Het draaiplateau moest dus vervangen worden. Na wat rondneuzen op diverse sites er eentje gevonden. 

Toen de marktkooplui aan het opruimen waren fietste ik net langs. Er lagen nog een paar meloenen op een tafel en ik kon er 3 meenemen voor een euro. Twee heb ik er weggegeven, eentje voor ons.

Verder geen spannende dingen deze week. Op naar volgende week, ik verwacht niets bijzonders.


4 opmerkingen:

 1. Ik verbaasde me over het enorme bedrag voor energie. Ik dacht dat jullie niet heel groot wonen. Hoe komt dat bedrag zo hoog? Ik woon in een eengezinswoning/hoekwoning en betaal 75 euro per maand(en dan krijg ik vaak nog wat terug op de jaarafrekening)Wel geïnvesteerd in een zuinige douchekop, die minder water gebruikt en waarvoor er dus ook minder water warm gemaakt hoeft te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem, wij wonen wel groot, 3 verdiepingen van elk 50 m2. Daarnaast hebben we geen muren. Begane grond is een soort studio/werkruimte, eerste verdieping de woonlaag, 2e verdieping de slaap/badlaag. Bovendien hoekhuis uit 1932 en muren hebben geen isolatie. Wel dubbel glas maar daar is ook alles mee gezegd. Ook betalen we iets meer dan nodig, ik krijg meestal wat geld terug bij de eindafrekening. En met de huidige spaarrente is het ook niet meer zo dat ik het dan beter op mijn eigen rekening kan hebben!

   Verwijderen
 2. Balen van de magnetron, maar gelukkig heb je een nieuw draaiplateau kunnen vinden! En weer een gelukje met meloenen. Lief dat je er 2 weg gaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maris, ja, zo'n onderdeel is best prijzig en je vraagt je dan ook af of je nog lang met het apparaat doet. Ik hoop maar dat het apparaat nog wat jaartjes meegaat, die hebben we ook al een hele tijd. Ja, onze huishoudelijke hulp krijgt wel vaker wat mee naar huis, die heeft twee puberzoons en als je weet hoeveel die eten...!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

   Verwijderen