zaterdag 26 september 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 39/2020

Waar we allebei erg dol op zijn is rodekoolsalade. In ons biologisch pakket zaten deze week onder ander een rode kool en een flespompoen. Een stuk van de pompoen en een stuk van de rode kool hebben we zondag gegeten.

Wat stond er nog meer op het menu deze week?

Zondag: aardappeltjes en pompoen uit de oven, rodekoolsla
Maandag: pasta courgette, erwtjes,  ui en munt
Dinsdag: wrap met van alles
Woensdag: veldertjes, speklapje/geen speklapje, puree
Donderdag: eieren in kerriesaus, roti, kousenband
Vrijdag: wokken
Zaterdag: broodje makreel, coleslaw, groene salade

Zondag: de stukjes aardappel en pompoen gehusseld met olie en een paar takjes verse rozemarijn ertussen gelegd en toen in de oven geroosterd. Van een stuk rodekool een lekkere salade gemaakt.

Maandag: in de biotas zat mooie courgette en daar heb ik een saus voor de pasta mee klaargemaakt. Met een gefruit uitje, was diepvrieserwtjes en Oatly kookroom. Ik heb er vlak voor het opdienen wat muntblaadjes over gestrooid en op het bord nog Parmezaanse kaas. 

Dinsdag: wrap met turkse geitenkaas, tomaat en kikkererwten, restje rodekoolsla en een groene salade. Het plan was om veldertjes te eten, maar vanwege het mooie weer hadden we daar nog geen trek in. We besloten het makkelijk te houden en aten waar we zin in hadden. Ik maakte een lekkere wrap.

Woensdag: veldertjes (jonge kapucijners) met aardappelpuree en een speklapje. Ik heb het speklapje  niet gegeten want vind dat niet zo lekker. De veldertjes met spekjes vind ik wél lekker en met een schep piccalilly erbij mis ik vlees totaal  niet!

veldertjes, speklapje, puree en piccalilly

Donderdag: roti, kerrie-eieren, kousenband met taugé. In de vriezer hadden we nog een rotiplaat en een bak Surinaamse kerriesaus. In plaats van kip hebben we eieren gekookt voor in de saus. Kousenband met een uitje, knoflook en taugé in de wok en de maaltijd stond in een mum van tijd op tafel. Lik sambal erbij en smullen weer!

Vrijdag: groente in de wok, noedels erbij, afgemaakt met tempeh pedis en satésaus. 

Zaterdag: Georg en ik vinden veel dezelfde dingen lekker, maar er is ook veel waar we niet dezelfde smaak hebben. Daarom eten we minstens een, maar vaak ook twee keer per week iets waar we trek in hebben maar waar de ander gen trek in heeft. Vandaag was ook zo'n dag. Ik at een broodje makreel, daar maakte ik coleslaw bij en ook nog wat broccoli en een groene salade met tomaat.  

Morgen eten we 'happas'. Dat is onze variant op tappas en komt neer op een tafel met van alles en nog wat. Volgende week lees je hier wat er allemaal op tafel kwam!

 

2 opmerkingen:

 1. Gelukkig is er niet zoveel dat maar één van ons lekker vindt, maar het bestaat wel. Van witte bonen in tomatensaus gruwel ik, en mijn vriendin vindt tuinbonen weer niks...
  Als ik er een keer niet ben voor eten staat er in 50% van de gevallen witte bonen in tomatensaus, patat, en een stukje vlees op het menu. Ik ben zelf meer van de groenten, een maaltijd zonder groenten is geen maaltijd maar een hapje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Uitklokken, ik eet ook enorm veel groente, vind dat ook lekker. Mijn maaltijden als ik alleen eet zijn vaak met een zoete aardappel, een wrap of iets uit de wok. Georg haalt Chinees of een pizza of maakt thuis een hamburger. Meestal dus vlees en daar ben ik weer niet zo van. Gelukkig vinden we ook heel veel dingen allebei lekker en daardoor eten we iedere dag heel lekker eten!

   Verwijderen