zaterdag 12 september 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 37/2020

Deze week weer pasta, een AGVtje en iets met rijst. Maar we weken ook af van de menuplanning voor week 37!

Wat stond er deze week op het menu?

zondag  ovenaardappels, witlofsla
maandag  pasta spinazie champignons
dinsdag  hutspot, bal
woensdag  bowl met oa falafal, hummus, rijst, broccoli, spitskool
donderdag  pizza
vrijdag  chili, zilvervliesrijst, broccoli, sla
zaterdag  mezze bowl met wrap

Zondag: ovenaardappeltjes en witlofsla. Valt niet zoveel over te melden, is een makkelijke maaltijd waarbij je hooguit een kwartier aan voorbereidingen hebt. Jamie Oliver zou het niet sneller kunnen!

Maandag: pasta spinazie champignons. Georg heeft dit gemaakt en doet dit vaker. Het staat regelmatig op het menu omdat we het allebei graag eten.

Dinsdag: hutspot met een gehaktbal. Georg heeft ook deze maaltijd gemaakt. Hij maakt hutspot als volgt: in boter bakt hij de uien aan, deze laat hij  stoven met wat smaakmakers zoals een paar laurierblaadjes. De wortels roostert hij in de oven. Van de aardappelen maakt hij puree. Alles gaat apart op het bord. Zo klaargemaakt zijn de smaken sterker en is hutspot geen laffe hap. In het weekend had hij al gehaktballen gemaakt. Kleintjes, want we zijn geen grote vleeseters. Voor de komende maanden liggen er zo'n 20 in de vriezer.


'deconstructed' hutspot met een bal

Woensdag: bowl met onder andere rijst, spitskool en wortel, falafel, hummus en broccoli. Dit stond niet op de planning maar dingen liepen een beetje anders deze dag.

Donderdag: pizza. We hadden geen trek in het geplande eten, we waren ook wat lui en hadden weinig zin om zelf eten klaar te maken. Meestal lukt het mij dan nog wel een een snelle salade of bowl met lekkers voor mezelf te maken, maar nu koos ik er ook voor om de boel de boel te laten en hebben we pizza besteld. Ik eet gemiddeld twee pizza's  per jaar, en dit was die tweede. Voorlopig ben ik wel weer even klaar met pizza.

Vrijdag: chili sin carne. Kidneybonen, mais, uien en knoflook, paprika, tomatenblokjes en kruiden. Ieder huishouden heeft hier zijn eigen variant op, ik maak altijd chili zonder vlees.  Ik at het met zilvervliesrijst, Georg met brood. Nog wat sla en ook wat broccoli erbij, want ik vul mijn bord altijd voor een groot deel met groente.

Zaterdag: mezze bowl met een wrap.  Vandaag at ik alleen en maakte ik het mezelf makkelijk met een bord vol lekkere hapjes zoals kruidige kikkererwten met feta en tomaat, broccoli, hummus, radijsjes, komkommer en ijsbergsla.

Morgen eet ik ook alleen. Ik heb al een paar dagen trek in makreel. Ik denk dat ik een makreelfilet uit de vriezer haal, een aardappel pof in de oven en een bakje coleslaw erbij maak.  Of het dat ook wordt lees je hier volgende week!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten