woensdag 2 september 2020

De getallen voor augustus 2020

Het is herfst! Augustus is voorbij en daarmee ook de meteorologische zomer en de zomervakantie. Voor mij betekent dat het financiële maandoverzicht in orde maken en hier een blog over schrijven. Over de afgelopen 8 maanden, dus inclusief augustus, gaf ik gemiddeld €1540 per maand uit. In augustus zat ik net iets onder het gemiddelde. Wel was het bedrag aan uitjes (uit eten!) een stuk hoger dan de rest van het jaar. Niet gek want voor een groot deel van het achterliggende jaar was de horeca dicht. 

herfst


Dit zijn de getallen voor augustus:

UITGAVEN
WONEN
energie 225,00
gemeentelijke belastingen 127,12
BOODSCHAPPEN
boodschappen voeding 117,00
CONTRIBUTIES
internet en (online) tv 69,00
website 21,89
bankkosten 29,35
goede doelen 50,00
CROWDFUNDING EN BELEGGEN
crowdfunding en beleggen 350,00
VERZEKERINGEN
reisverzekering 58,98
GEZONDHEID
tandarts 42,75
VERVOER
benzine 36,01
wegenbelasting 20,00
verzekering  97,50
RECREATIE
vakantie en uitjes 187,05
PERSOONLIJKE VERZORGING
kapper, drogisterij  31,58
ZAKGELD
zakgeld 5,99
TOTAAL UITGAVEN 1469,22

Al met al ben ik tevreden, heb geen rare dingen (lees impulsaankopen) gekocht, nog steeds geen kleding of schoenen en de overige uitgaven waren nodig óf gewoon omdat ik gezellige dingen heb gedaan, het was tenslotte vakantie!10 opmerkingen:

 1. Extra voor vakantie is heel logisch, dan mag je wat meer uitgeven als de financiën het toelaten.
  Fijn dat het verder allemaal meeviel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marielouise, ja, dat is zeker zo! En het valt in het niet bij een vakantiereis naar het buitenland, dan geef ik (we) veel meer uit. Huur van de vakantiewoning, benzine, bezoekjes naar steden en dorpjes met kopjes koffie op terrasjes. Kortom, eigenlijk was augustus een goedkope maand! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel netjes hoor, Stella. Ik vind je bankkosten wel hoog voor een enkele maand. Is dat een kwartaalbijdrage inclusief creditcard of zoiets?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Uitklokken, nee die hoge bankkosten zijn eenmalig en dat komt door mijn nieuwe rekening bij Brand New Day voor het pensioensparen, daar moest ik 25 euro adminkosten betalen.

   Verwijderen
 4. Wat heerlijk dat je geen kosten kwijt bent aan hypotheekrente of huur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Netjes stella! Wij redden dit totaal bedrag niet hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Luxe of Zuinig, het is natuurlijk ook eigenlijk niet mogelijk om te vergelijken. In huize Stella Is Zuinig hebben we ook een beetje eigenaardige verdeling van de kosten en lasten. Geen huur of hypotheek is natuurlijk scheelt natuurlijk ook een stuk!

   Verwijderen
 6. Ik vind blogs over geld altijd leuk om te lezen. Ik zie af en toe in je overzichten de kosten voor website en website twee voorbij komen. Wat zijn de totale kosten die je kwijt bent aan je website per jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Unknown, de website kost me €12,00 per jaar. Website twee was al geruime tijd 'slapend' was ik vergeten op te zetten. Maar nu wel gedaan. Voor 12 euro kan ik een jaar lang op Stella Is Zuinig mijn verhalen vertellen!

  BeantwoordenVerwijderen