zondag 30 augustus 2020

Uitgaven week 35 /2020 - Grip op mijn knip!

Ik kreeg mijn salaris gestort en ook waren er aardig wat betalingen. Dat er zoveel is afgeschreven komt ook omdat ik veel heb gespaard, dat zijn dus geen betalingen, want het blijft mijn geld, maar het zijn wel afschrijvingen.

Welke uitgaven deed ik deze week?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH €        0,49
Sahan €      10,99
Lidl €        5,66
Beleggen €    350,00
Regionale belastinggroep €    127,12
Bundel 1000km autoverzekering €      97,50
Sparen € 1.100,00
Sahan Bakkerij €        2,50
Nationale Nederlanden €      58,98
Energiebedrijf €    225,00
Wegenbelasting €      20,00
Tandarts €      42,75
Kapper €      27,00
Libris €        5,99
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen € 2.073,98
Betalingen contant
markt €    4,00
Totaal betalingen contant €    4,00


Ik heb niet zo gek veel boodschappen gedaan dus daar zaten de kosten deze week niet. 

Mijn autoverzekering stuurde me netjes een mail dat er een nieuwe bundel van start ging. Ik had dit kunnen weten want ik werk mijn kilometerstand na iedere rit bij en ik wist dat de eerste duizend kilometers er bijna opzaten. 

Ik ben naar de kapper geweest en naar de tandarts. Van die laatste kwam de rekening al na twee dagen. Ik betaal altijd meteen, dan is het maar gebeurd. Tegenwoordig moeten we ook een covid-toeslag betalen omdat bij binnenkomst een medewerker je temperatuur controleert en je een mondspoeling met waterstofperoxide geeft. Kosten: €4,26.

SARS-CoV-2 toeslag

Ook een cadeautje gekocht voor een jarige. Het cadeautje kostte meer dan de €5,99 maar ik heb ook nog een boekenbon ingezet die ik heb verdiend met online enquêtes invullen. Ik ben lid van een aantal panels en besteed hier ongeveer 15 minuten per week aan. Om de zoveel tijd kan ik dan weer een cadeaubon downloaden.  Deze keer dus een boekenbon.

Dan zijn er vaste lasten afgeschreven. De overige vaste lasten volgen volgende week. Ik betaal in september altijd een jaar vooruit voor mijn sportschoolabonnement. Zo'n vooruitbetaling levert me twee maanden gratis op. Dit jaar heeft dat geen zin gehad, ik heb natuurlijk tijdens de coronacrisis geen gebruik gemaakt van de sportschool. Maar ik heb het geld ook niet teruggevraagd. Mijn sportschool is zo klein dat ik bang was dat ze het niet zouden redden. Gelukkig hebben ze het  - tot nu  toe - wél gered en misschien ook wel doordat ze die paar maanden contributie aan mij niet hoefden terug te betalen. Overigens weet ik van een aantal andere sporters dat zij hetzelfde hebben gedaan.  Dat is dan weer zo fijn aan een buurtsportschool!

Volgende week gaan we in deze regio weer naar school, er komt dus een andere, nieuwe routine in september. Ons onderwijs zal zeker tot de kerstvakantie nog veel online en op afstand moeten plaatsvinden.  Ben benieuwd hoe het allemaal zal gaan de komende maanden. Wellicht interessant voor een blog hierover!

2 opmerkingen:

  1. Ben ook benieuwd hoe het onderwijs dit jaar is veranderd, aangezien er nu voor de jaarplanning al rekening mee kan worden gehouden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Uitklokken, ja dat klopt. Nu wisten we van te voren al goed wat wel en niet kan. We geven in ieder geval tot de kerstvakantie les aan halve klassen, studenten komen zo min mogelijk naar school maar wel het idee is wel 1 dag(deel) in de week. Op zo'n dagdeel geen tussenuren, kantine is voor hen dicht (niet voor onze vmbo-ers) en alle lokalen zijn zo ingericht dat ze op 1,5m van elkaar zitten. Studenten blijven in het lokaal, de docenten moeten van lokaal naar lokaal. Hoe dit in de praktijk allemaal werkt merken we volgende week, dan start het rooster, nu zijn er nog aangepaste introductie-activiteiten. Oh ja en ook voor de medewerkers is thuiswerken nog steeds het devies waar mogelijk, en vergaderingen zoveel mogelijk digitaal. Ik zal over een aantal weken mijn persoonlijke ervaring met deze manier van werken delen op mijn blog.

      Verwijderen