zaterdag 5 september 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 36/2020

Nog een keertje een lekkere salade nicoise voor we echt afscheid nemen van de zomer. Ook stond er al een maaltijd op het menu die goed bij dit seizoen past. 

Wat stond er de eerste week van september op het menu?

zondag     lamskoteletjes/falafel, pepperonata, salade
maandag     pasta met snijbiet
dinsdag     wangen, bloemkool, pu
woensdag     salade ni­çoi­se
donderdag     foe yong hai
vrijdag         wrap
zaterdag     bowl met zoete aardappel, bonen texmex en coleslaw

Zondag: lamskoteletjes en falafel. Georg maakte voor zichzelf lamskoteletjes klaar. Ik bakte fafalafel en at deze met een wrap. Daarbij had ik een heerlijke pepperonata gemaakt en hadden we ook nog hummus en een groene salade.

Maandag: pasta met snijbiet. In onze biologische groentetas zat snijbiet. Roze, geel en groen. Deze opgebakken met twee sjalotjes en knoflook. Met kookroom (haverroom) afgemaakt. Lekker met tagliatella.

Dinsdag: gestoofde Iberico varkenswangen, bloemkool en aardappelpuree. Een AGVtje zoals vaker op dinsdag.

Woensdag: salade ni­çoi­se. Nog een mooie nazomer dag, prima voor een salade! Deze keer met alles erop en eraan, inclusief ansjovis.

salade ni­çoi­se


Donderdag: foe yong hai met gewokte groente en rijst.  Chinese kool met taugé, ui en knoflook in de wok. Lekkere pandanrijst erbij. Snel, makkelijk en lekker!

Vrijdag: wrap. Ik heb wraps gevuld met Turkse geitenkaas, tomaat, munt en oregano, en kikkererwten. Om het op smaak te maken heb ik er ook nog granaatappelsiroop bij gedaan. Erbij at ik broccoli en een beetje groene sla.

Zaterdag: bowl. Zoete aardappel, slaatje van rode kidneybonen, mais, tomaat, avocado en een sjalotje. Coleslaw gemaakt en nog wat broccoli van gisteren. Mijn bord lag vol met lekkers!

Volgende week staat er hutspot op het menu, maar niet zoals het traditioneel gemaakt wordt. Hoe dan wel lees je hier volgende week!2 opmerkingen:

  1. Ik zoek stad en land af voor snijbiet, maar kan het nergens vinden bij mij in de buurt :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Uitklokken, wij kopen ieder week (of bijna iedere week) een tas met biologische groente en fruit via Proef. We halen dit dan op bij een winkel in de buurt. Hier zit af en toe snijbiet in. Verder kom ik het ook nooit ergens tegen. Je kan vooraf zien wat er in de tas zit, als de inhoud me bevalt dan bestel ik, zo niet dan niet. Geen verplichtingen. Het is ook leuk omdat je op deze manier iets anders gaat koken want er zitten soms dingen in die je niet zo snel zou kopen of nergens kán kopen (zoals snijbiet ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen