zaterdag 29 augustus 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 35/2020

De laatste week van de zomervakantie, de hittegolf is voorbij, het heeft geregend en flink gestormd, het eten paste daar al een beetje bij. 

Wat stond er deze week op het menu?

zondagbratkartoffeln, sla
maandagpasta courgette en champignons
dinsdagprei-aardappelgratin
woensdaglinzenstoofje, zilvervliesrijst, broccoli
donderdagzeebaarsfilet, bospeentjes en erwtjes, aardappels
vrijdagbowl zoete aardappel, coleslaw, texmex bonen met avocado
zaterdaglinzensoep, gözleme

texmex bowl


Zondag: Bratkartoffeln met een salade. Georg maakt de lekkerste Duitse gebakken aardappels! Gekookte aardappels van een of twee dagen oud, spekjes en uien gebakken in ganzenvet. Daarbij een simpele salade met sla, komkommer, tomaat en radijsjes.

Maandag: pasta courgette en champignons. Ui en knoflook fruiten, champignons erbij en lekker bakken. Haverroom erbij en wat smaakmakers en het geheel even lekker laten pruttelen.  De courgettes heb ik geroosterd in de oven en los erbij geserveerd. Ik at volkoren penne, Georg tagliatella.

Dinsdag: prei-aardappelgratin. Stukken prei  aangebakken in boter, vervolgens laten stoven tot ze zacht waren. Gekookte aardappelpartjes en prei samen in een ovenschaal. Bechamelsaus met kaas eroverheen en half uurtje in de oven. Een AGV-tje zonder vlees, maar wel met de V van vegetarisch. 

Woensdag: linzenstoofje. In de vriezer nog een bakje met een stoofje met oa linzen, kikkererwten, aubergine en wortel met als smaakmaker ras-el-hanout. Niet Georg z'n ding, hij had trek in Chinees. Ik at het met zilvervliesrijst en broccoli. 

linzen, zilvervliesrijst en broccoli


Donderdag: zeebaarsfilet. Gebakken in de pan, niks bijzonders, maar wel lekker! Bospeentjes, erwtjes en gekookte aardappels erbij. 

Vrijdag: bowl met lekkers. Voor mezelf een lekker bord vol gemaakt met oa zoete aardappel, coleslaw en een texmex mengsel van kidneybonen, mais, tomaat en avocado. 

Zaterdag: Turkse linzensoep met een gözleme. Turkse linzensoep maak ik altijd met uien, knoflook, oranje linzen, een prei, wortels, tomatenpuree en groentebouillon.  We eten er altijd een warme, opgebakken Turkse gevulde spinaziepannenkoek bij. Die maak  ik niet zelf maar koop ik bij de Turkse bakker, daar worden ze vers gemaakt.

Weekmenu 36 begint op zondag met 'happas': een tafel vol lekkers zoals merguezworst (Georg) falafel (ik) hummus, geroosterde groentjes, sla en lekker Turks lavas brood. Omdat de weersverwachting nog wat nazomers weer belooft staat er ook een salade op de planning. 2 opmerkingen: