woensdag 26 augustus 2020

Bespaarjaar en kruidnoten

Wat een rare titel! Wat hebben die twee zaken nou met elkaar te maken? 

Bespaarjaar

Ik heb nog steeds geen kleding, schoenen of accessoires gekocht en we zijn al bijna aan het eind van augustus. Afgelopen zondag was de lange hittegolf dan toch echt afgelopen en was het fris en regenachtig. Volgens de voorspelling van het KNMI komt de temperatuur de komende veertien dagen niet meer boven de 22 graden. Gisteren, dinsdag 25 augustus, was het de hele dag grijs en nat buiten.  Ik vond het een mooi moment om wat zomerkleding op te bergen. De dingen die ik draag als het echt heel warm is en die ik bovendien ook niet naar mijn werk draag. 

zomerkleding opruimen

Voor mijn winterkleding is het nog te vroeg maar wel heb ik al een aantal jurken, rokken en vestjes die ik op herfstachtige dagen kan dragen tevoorschijn gehaald.  Ook nog een nette broek voor naar het werk.  Alles kan goed gecombineerd worden en daarmee is het een prima tussenseizoen 'capsule wardrobe'. 

Op mijn spreadsheet met al mijn kleding en het aantal keren dat ik iets draag zie ik inmiddels duidelijk dat ik in het voorjaar en de zomer een aantal favorieten had. Ook zijn er nog een boel kledingstukken die ik dit jaar nog helemaal niet heb aangehad. Dat komt onder andere door de coronacrisis waardoor ik een hele periode thuis ben geweest en niet op school mijn werk heb gedaan. 
Ik schat in dat ik voor volgend jaar in ieder geval geen voorjaars- en zomerkleding hoef aan te schaffen. 

Kruidnoten

Van de week dacht ik al even de herfst in de lucht te ruiken. Georg vond dat nog erg vroeg en hoopt heel optimistisch op een mooie nazomer. Toen ik vandaag mijn jurken en vesten aan het gladstrijken was en op de hangers deed dacht ik dat ik er misschien een beetje vroeg bij was met het wisselen van seizoensgarderobe. Meestal doe ik dat niet al in de zomervakantie. Nu hebben we nog maar een week te gaan en begin maandag ook voor mij het 'normale' leven weer, maar toch. Echter, het idee dat ik er te vroeg mee ben was snel voorbij toen ik een boodschap ging doen bij mijn Albert Heijn.

Op mijn route naar de zelfbedieningskassa's, in het laatste gangpad, botste ik tegen een enorme display aan. Vol met: kruidnoten, marsepein, gevulde speculaas, borstplaat, amandelstaaf en chocolademunten!! Alleen de chocolade Sint en chocolade Piet ontbraken aan het assortiment, daarvoor vindt zelfs de grootgrutter het een beetje te vroeg vermoed ik! Maar dat het zomerseizoen voorbij is, is een ding dat zeker is!

Iets te vroeg nog voor choco Sint!

9 opmerkingen:

 1. Haha, jaaaa, echt idioot dat die spullen alweer in de winkel liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik vind het ook vroeg en heb nog niets gekocht. Maar met het huidige herfstachtige weer zou je bijna aan de warme chocolademelk met een stuk gevulde speculaas beginnen. Eerst maar even de aardbeien, nectarines en meloen opeten....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd grappig dat mensen zo verbaasd zijn dat in augustus de pepernoten in de winkels liggen. Ik ben in augustus jarig en al heel mijn leven krijg ik pepernoten als cadeautje op mijn verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Anoniem, echt waar?? Hoe oud ben je dan? Mij valt het nu zo'n jaar of 10 op, maar dat het al veel langer zo is had ik niet in de gaten! Hetzelfde is natuurlijk het geval met andere evenementen en feestdagen. Ik weet wel dat ik me als tiener al bij de Bijenkorf verbaasde dat er een kerstafdeling was terwijl ik nog in mijn zomerjas rondliep! Ach, nu ik ouder word merk ik dat ik ook een beetje meer ga mekkeren over dit soort dingen... met andere woorden... ik ben ook zo'n grumpy old woman aan het worden die roept dat vroeger alles anders (beter?) was!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is inderdaad al heel erg lang zo, maar ons brein "denkt" dat het elk jaar vroeger wordt. We kunnen er blijkbaar niet aan wennen (en het wordt elke zomer warmer).
  Ik ben helaas op dieet, dus ik heb dit eigenlijk niet gelezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahah... als je op dieet bent is een gesprek over kruidnoten en marsepein niet handig ;-) Ik heb jaren geleden mijn eetpatroon drastisch omgegooid en ben daarmee eigenlijk altijd op dieet, of juist niet, het is maar hoe je het bekijkt. Ik ben er 20 kg mee afgevallen en die zijn er tot nu toe af gebleven, zelfs na de overgang! Ik eet niet meer wat ik lekker vind, ik vind lekker wat ik eet! Maar dat terzijde. Ik neem me hierbij voor om nooit meer te mekkeren over vroege paaseitjes, oliebollen en kerstkransjes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh interessant Stella, kan je daar eens wat over schrijven hoe je je eetpatroon veranderd hebt en zoveel afgevallen bent?
   Dat is bij mij ook nodig. Ik ben al ruim 12 kilo kwijt maar dat moet nog wat meer worden eigenlijk.

   Verwijderen
  2. Hoi Marielouise, dat is op zich geen heel ingewikkeld verhaal. Ik ben veel meer groente gaan eten en veel minder gaan snoepen. Ook eet ik bijna geen vlees meer, wel peulvruchten en andere gezondere bronnen van eiwit. Ik snoep nog maar 1x per dag, 's avonds bij de thee een blokje fudge of chocolade. Verder eet ik geen gebak en koek en dat soort traktaties op mijn werk. Met 150 collega's is er altijd wel iemand jarig! Taart is voor speciale gelegenheden. Ook neem ik geen tussendoortjes en snaai ik niet. Ik eet wel 6x per dag iets, maar dan eigenlijk altijd iets gezonds. En wat ik tegen Uitklokken ook zei, mijn mindset is veranderd van: eten wat je lekker vindt naar lekker vinden wat je eet. Lekker kunnen koken helpt hier natuurlijk bij!

   Verwijderen
  3. Bedankt, dat is inderdaad niet ingewikkeld maar vergt veel discipline.
   En die mindset is belangrijk ja. Dat is een goede.

   Verwijderen