zaterdag 15 augustus 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 33/2020

Lekkere maaltijden en een etentje buiten de deur! Wat stond er deze week op het menu?

zondag 9-aug ovenaardappeltjes, salade
maandag 10-aug gepofte aardappel, geroosterde bloemkool, ui en tomaat, groene salade
dinsdag 11-aug pasta spinazie champignons
woensdag 12-aug niçoise
donderdag 13-aug uit eten met papa en Betty bij Delta VLD
vrijdag 14-aug bowl: coleslaw, zoete aardappel, broccoli, geitenkaas met zongedroogde tomaatjes, spinaziesalade
zaterdag 15-aug bowl: falafel, broccoli, aubergines met feta en tomaat , zilvervliesrijst, spinaziesalade

Zondag: ovenaardappeltjes, salade. Fijn om met deze hoge temperaturen de oven het werk te laten doen terwijl je zelf buiten zit met een goed boek. Salade van witlof, radijs (óók het blad) ijsbergsla, komkommer, tomaat en wortelslierten. Georg had een lekkere aïoli gemaakt voor bij de aardappeltjes.


Geroosterde bloemkool, zoete aardappel, tomaat, feta

Maandag: de planning ging vandaag op de schop. Normaal is het maandag pastadag, maar door omstandigheden is dat vandaag niet zo. Ik at alleen en roosterde de rest van de bloemkool samen met een paar tomaatjes en een ui.  Op mijn bord deed ik daar nog kikkererwten en wat feta bij. Ik pofte een zoete aardappel en maakte een groene salade. Nog een schep knoflookyoghurtsaus om de bloemkool en aardappel in te dippen.


pasta met champignons en spinazie


Dinsdag: pasta met spinazie en champignons. Lekkere romige champignonsaus gemaakt met haverroom, spinazie even kort in de wok gebakken en tenslotte wat Parmezaanse kaas.  Een groene salade voor een frisse touch.

Woensdag: salade Niçoise. Met de warmte deze dagen is een salade niet alleen erg makkelijk maar het verfrist ook echt. Er zijn vele recepten voor een Niçoise, een salade uit Nice, en iedereen geeft er zijn eigen draai aan. De vaste ingrediënten zijn tonijn, gekookt ei en natuurlijk sla. Wij doen er dan ook nog tomaten, komkommer, radijs, haricots verts, augurk, bleekselderij en appel bij. En ook daar kunnen we dan weer van afwijken, ligt een beetje aan de groentevoorraad. Oh ja, en een paar ansjovisjes vind ik nog lekker, maar die was ik gisteren vergeten!

Donderdag: vandaag hebben we buiten de deur gegeten, Georg koos de Angus steak, ik de zeebaars, onze gasten namen de zalm. Als toetje lieten we een groot bord met van alles en nog wat komen waar we allemaal van konden snoepen.

Vrijdag: bowl. Meestal zet ik de wok aan op vrijdag, maar vandaag had ik daar geen zin in. Ik maakte weer een bord vol lekkers. Broccoli, zoete aardappel, geitenkaas met zongedroogde tomaatjes en olijven met een dressing van granaatappelsiroop,  coleslaw en wat radijsjes. Ik maakte ook nog een spinaziesalade. 

Zaterdag: weer een bord vol lekkers! De planning veranderde iets want we zouden vandaag gazpacho eten. Die schuift door naar morgen. Ik at weer een bord vol lekkere dingen: zilvervliesrijst, broccoli, falafel, aubergine, nog wat verschillende groentjes en een yoghurtmuntsaus. Erbij ook weer een spinaziesalade.

Morgen dus een koude soep. Verder staan er ook weer gerechten op de planning die op het fornuis of in de oven gemaakt moeten worden. Ik wil maandag een keer geen pasta eten, maar gevulde tomaten. Ik weet nog niet precies waarmee ik ze ga vullen. Even wachten dus, dan lees je dat hier volgende week!


5 opmerkingen:

  1. Ha, lekker weer.
    Hoe rooster jij de bloemkool?
    Doe je er nog iets speciaals op qua kruiden e.d.?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marielouise, nee niet heel speciaal. Ik zet de oven op 200, hussel de bloemkoolroosje om met olie, peper en zout (en soms nog andere smaken als komijn of paprika of koriander, afhankelijk van de rest van het eten) en dan zet ik het een half uur tot drie kwartier in de oven. Dat is ook weer afhankelijk van de maat roosjes. Op internet staan trouwens veel lekkere recepten, ook voor een hele bloemkool, dat is ook erg lekker!

      Verwijderen
  2. Wat een heerlijke dingen eet je!
    Inspiratie voor mij👍

    BeantwoordenVerwijderen