donderdag 13 augustus 2020

1 Jaar!

1 Jaar!! En meer dan 100 blog posts! Gefeliciteerd Stella!! 


Jarig dus taart! 

Dit had je niet verwacht en ook niet bedacht toen je hier in de zomervakantie van 2019 mee begon. Je was in die eerste weken al blij met 20 lezers en toen het er ineens meer dan 100 op een dag werden kreeg je er steeds meer lol in. Nu ga je door, voor die lezers die inmiddels een paar keer per week wat van je verwachten, maar ook voor jezelf omdat het een leuk overzicht geeft van onder andere je uitgaven, je mijmeringen over geld en alles wat daar bij hoort en sinds een paar weken ook je weekmenu! Daarnaast is het ook leuk om al je informatie - anoniem - te delen met anderen in de wetenschap dat sommigen daar hun voordeel mee kunnen doen.

Het aantal reacties blijft een beetje achter, maar de reacties die je krijg zijn altijd leuk en je schrijft ook altijd weer een berichtje terug. Wanneer je heel veel reacties zou krijgen zou dat misschien niet meer kunnen. Met een paar collegabloggers heb je wat vaker contact omdat je ook reacties op hun sites plaatst. Het lijkt wel of je deze mensen zo gaat leren kennen, terwijl een aantal van hen, net als jij, anoniem bloggen en je dus geen idee hebt wie ze zijn, waar ze wonen, hoe oud ze zijn en zo voort. Maar zij kennen jou natuurlijk ook niet! Want wie is Stella? Zo langzamerhand komen mensen wel steeds meer over je te weten, maar zolang je nog een werkgever en collega's én studenten heb wil je in de anonimiteit blijven.

Ik begrijp dat je ook al een beetje bezig bent met hoe nu verder. Met een mooiere lay-out en wat meer vast rubrieken. Die lay-out is wel een dingetje. Dat kost tijd en vereist wat kennis. Die heb je nu nog niet maar misschien als je minder gaat werken dat je er dan wel wat meer tijd voor hebt. Je hebt gelukkig ook wat mensen in je omgeving die je daar bij kunnen helpen. 

Die vaste rubrieken is ook een leuk idee, maar moeten ook nog verder uitgewerkt worden. Het moet leuk blijven voor de lezers die je hebt. En dat zijn mensen die bezig zijn met geld. De rubrieken moeten daar dus wel bij blijven aansluiten want ook jij vindt een leuke niche om in bezig te zijn. Kortom genoeg te doen nog zodat het een leuke en leerzame hobby blijft! Op naar nog een jaar bloggen!

PS: dit blogje stond klaar voor 18 augustus, de datum die ik in mijn hoofd had als verjaardagsdatum. Gelukkig attendeerde Aaf van Zuinigaan met er op dat mijn verjaardag de 12e is! Dank je Aaf! ( https://zuinigaan.blogspot.com/ ) 

12 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Leuke insteek om jezelf zo toe te spreken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, Stella.
  Ik vind je berichten over het kledingbezuinigingsjaar erg leuk, en voor mij waardevol.
  Probeer je te volgen, en dat is me bijna gelukt.
  In ieder geval heb ik nog nooit zo weinig uitgegeven aan kleding.
  En ik heb meer dan voldoende in de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Katrina, dank je en wat leuk dat ik je ook probeert niets (of zo min mogelijk) aan kleding uit te geven! Succes en veel plezier met het dragen van wat je hebt!

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd!
  Ik lees altijd met plezier je blogje! Je reacties op mijn blog worden ook zeer op prijs gesteld en inderdaad zo leren we elkaar toch een beetje kennen :)

  Op naar nog meer vele jaren bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Luxe of Zuinig! Dank je wel, leuk om te horen!! Zeker leuk om op deze manier met elkaar in contact te zijn, dat maakt het bloggen leuk!

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan :-D

  Ga zo verder maar want ik lees graag bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marielouise, dank je wel! Ga ik doen en vind het contact dat we hebben leuk!

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd! De tijd vliegt voorbij, voor je het weer vier je alweer je 5e verjaardag ook! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maris, dank je wel! Ja het gaat hard die tijd. 5 jaar zou leuk zijn, af en toe vraag ik me af of ik wel genoeg onderwerpen heb om over te schrijven, maar tot nu toe lukt dat gelukkig nog steeds!

   Verwijderen
  2. Die komen altijd wel weer vanzelf in je op! Omdat er altijd veel blijft gebeuren in de wereld op financieel gebied.

   Verwijderen
  3. Klopt, en soms is het ook gewoon goed om mijn overpeinzingen op te schrijven, voor wie ze lezen wi!

   Verwijderen