zaterdag 8 augustus 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 32/2020

Deze week weer wat uit de vriezer gehaald en op de warme dagen natuurlijk niet veel in de keuken gestaan.

Wat stond er deze week op het menu?

zondag zilvervliesrijst, pittige pintobonen, broccoli
maandag pasta met ratatouille, salade
dinsdag gepofte aardappel met kruidenboter, gestoofde prei wortel en erwt, gekookt ei
woensdag bowl met falafel, zoete aardappel, yoghurtmuntsaus, groentjes
donderdag broodje makreel, coleslaw
vrijdag wokken
zaterdag zuurdesembrood met kikkererwten, geitenkaas en zongedroogde tomaat, geroosterde bloemkool en spinaziesalade

pittige pintobonen


Zondag: pittige pintbonen, rijst en broccoli. Het portie pintobonen heb ik uit de vriezer gehaald, dit was een eenpersoonsportie van een keer dat Georg een grote pan vol maakte.  Er staat ook nog een bak voor twee personen in de vriezer. Ik vind zilvervliesrijst lekker en nam dit erbij. Ook kookte ik een stronk broccoli, steel en al. Deel daarvan eet ik de komende dagen bij het avondeten door de sla.

Maandag: grote braadslee met ratatouillegroente de oven in, lekker op smaak met olie, peper, zout, verse oregano en tijm, regelmatig omhusselen en na verloop van tijd zie en ruik je dat het klaar is. Pasta erbij, paar blaadjes verse basilicum erover en meer heeft een mens niet nodig!

Dinsdag: geen AGVtje  (aardappelen groente vlees) maar AGEitje! Ik at een gepofte aardappel met kruidenboter. Daarbij hele mooie dunne zomerpreitjes gestoofd met een worteltje en wat erwtjes en knoflook. Gekookt eitje erboven verkruimeld. Spinaziesalade met tomaat erbij voor wat extra kleur!

Woensdag: bordje lekkers. Vandaag een lunch buiten de deur, daarom, en ook vanwege de warmte een simpel bordje lekkers gemaakt: restje ratatouille van maandag (het meeste is de vriezer ingegaan), zoete aardappel, broccoli, rauwkostsalade, falafel en een yoghurtmuntsausje.

Donderdag: broodje met makreel, coleslaw. Poe wat was het warm! Trek in iets zouts en fris. Lekker volkorenbroodje geroosterd en daarop een gestoomde makreelfilet. Ik heb een  frisse coleslaw gemaakt en nam ook nog wat ijsbergsla met tomaat erbij. 

Vrijdag: wokgerecht. Ondanks de hitte nu toch even kort in de keuken gestaan. Chinese kool, tauge, wortel en wat smaakmakers in de wok. Rijstnoedels erbij, even omscheppen en afblussen met wat sojasaus.  Gebakken tempeh en een schep satésaus maakte de maaltijd af.

Zaterdag: zuurdesembrood met kikkererwten, geitenkaas en zongedroogde tomaten. Vanwege de hitte snel en zonder gasfornuis vandaag. Ik heb een lekker mengsel gemaakt van kikkererwten, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes in olie, verse munt en oregano (uit de tuin) en dit op een dikke snee toast van zuurdesembrood uit Frankrijk geschept. Erbij at ik nog bloemkoolroosjes die ik met komijn had geroosterd in de oven en een eenvoudige spinaziesalade. 

Volgende week weer een aantal warme dagen in het vooruitzicht, dus op de planning staat in ieder geval een salade. Ook gaan we een keer uit eten!


2 opmerkingen:

  1. Nomnomnom ...dat klinkt allemaal weer heerlijk.
    (Op de vis na dan, ik ben geen visliefhebster ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Marielouise! Ja, vond ik ook! Zo'n 6 jaar geleden ben ik begonnen met vis eten, ik dacht dat ik het niet lustte en had het ook nooit geleerd te eten. Nu eet ik het graag. Ik vind niet alles lekker, zo houd ik niet van zalm en ook niet van schaal- en schelpdieren. Zoet watervis eet ik ook nooit, maar daarvan weet ik niet of ik het wel of niet lekker vind. Moet ik nog proberen!

    BeantwoordenVerwijderen