woensdag 5 augustus 2020

De getallen voor juli 2020

Een etentje, wat cadeautjes en naar de kapper. Ik dacht een dure maand te hebben gehad maar  het totaal lag in juli rond mijn maandgemiddelde.Hieronder het overzicht van mijn maanduitgaven (de inkomsten vermeld ik niet meer):


WONEN
energie 450,00
water
gemeentelijke belastingen
127,12

BOODSCHAPPEN
boodschappen voeding 105,00

CONTRIBUTIES
internet en (online) tv 69,00
NPO Start 5,90
bankkosten 6,00

CROWDFUNDING EN BELEGGEN
crowdfunding en beleggen 350,00

VERVOER
wegenbelasting 21,00
fiets 100,00

RECREATIE
Vakantie en uitjes 54,45

PERSOONLIJKE VERZORGING
kapper, drogisterij  27,00

ZAKGELD
zakgeld 85,00

DIVERSEN
diversen 43,93
TOTAAL UITGAVEN 1444,40
NAAR SPAARREKENINGEN 1100,00


De energieleverancier heeft 2 betalingen ontvangen, want in juni betaalde ik niet. Heeft iets te maken met de incassodata. Idem voor NPO Start, dat is ook twee keer betaald deze maand. Veder heb ik geen rare dngen gezien en zijn er geen bijzondere uitgaven geweest. 

Augustus wordt een duurdere maand, er staan een aantal lunches en etentjes buiten de deur op het programma. Maar aangezien het een maand is waarin ik normaal op vakantie zou zijn en nu niet, vallen deze kosten natuurlijk weer mee in vergelijking met vorige jaren.  


6 opmerkingen:

 1. Goed te lezen dat het de julimaand meeviel.


  (e-mail moest onverwacht vernieuwd worden,ik ben gewoon dezelfde Marielouise)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Hoi Lela, je opmerking had ik - tussen een heleboel spam - niet gelezen. Als je de tekst van mijn artikel leest zie je dat ik deze maand voor 2x energie heb betaald. Dan vallen de afschrijvingen net een beetje raar. Het is dus 225 per maand.

   Verwijderen
 3. Hoi Marielouise, ja het blijkt maar weer dat zo'n overzicht maken dus goed is, óók wanneer je denkt te weten wat je uitgeeft. Augustus wordt wel duurder; vandaag geluncht buiten de deur, volgende week trakteer ik mijn vader en partner op een etentje, week erna trakteer ik een jarige vriendin op lunch en heb dan nóg wat afspraken staan waarbij we iets buitenshuis doen. Zoals ik al schreef is het normaliter de maand waarin we weg zijn, dus per saldo niet duurder dan andere jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal leuke vooruitzichten. Dat moet ook kunnen toch?

  BeantwoordenVerwijderen