zaterdag 25 juli 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 30/2020

Net als altijd weer allemaal lekkere dingen deze week! We aten twee keer heel makkelijk en verder kookten we eten dat goed bij het mooie zomerweer paste. 

Wat stond er op het menu?

zondag 19-jul ovenaardappels, witlofsla
maandag 20-jul pasta met tomatensaus (en broccoli)
dinsdag 21-jul broccolisoep, broodje kaas
woensdag 22-jul salade met oa broccoli, feta, spinazie en tomaat, en een wrap
donderdag 23-jul Thaise groente curry, jasmijnrijst
vrijdag 24-jul makreel en tomaten uit de oven, gekookte krieltjes en broccoli 
zaterdag 25-jul
linzengroentestoofje, bulgur, spinaziesalade

broodje boerenkaas, spinaziesalade
broodje boerenkaas, spinaziesalade

Zondag: weer heel makkelijk, lekkere ovenaardappeltjes en een witlofsalade met oa appel, augurk, bleekselderij en radijsjes.

Maandag: er stond nog een bak pastasaus van geroosterde tomaten en uien in de vriezer. Ik schepte er nog wat broccoli doorheen. Als finishing touch schaafden we er ook wat goede Parmezaanse kaas over.

Dinsdag: de hele dag 'things to do & places to go'. Ik was laat thuis en Georg had een afspraak buiten de deur. Ik had nog een portie broccolisoep in de vriezer, dat had ik er 's ochtends al uitgehaald. Erbij een broodje met boerenkaas en een spinaziesalade. Binnen 10 minuten stond alles op tafel!

Woensdag: weinig inspiratie vandaag en een snelle maar wel erg lekkere maaltijdsalade gemaakt. Bedje van spinazie met broccoli, feta, tomaat, zoete aardappel, verse oregano en munt en een yoghurtdressing. Nog een flatbread erbij om de boel mee op te scheppen. 

Donderdag: zin in iets met wat pit. Thaise curry gemaakt. Beetje valsgespeeld want ik heb een potje Thaise currypasta in de koelkast staan. Ik maak het wat lekkerder door er zelf nog citroengras en citroenblad bij te doen. Verder chinese kool, een ui, een wortel en wat taugé. Met jasmijnrijst en een komkommersalade was de maaltijd compleet.

Vrijdag: vis stond bij ons thuis nooit op het menu en ik vond het ook niet lekker omdat ik niet wist hoe je het lekker klaar kon maken. Rond mijn 45e ben ik het gaan proberen, eerst klaargemaakt door Georg, of in een restaurant (sardines of zeebaars van de gril in Zuid Portugal... lekker!!) en inmiddels kan ik het zelf ook lekker klaarmaken en eet ik het graag. Op de markt makrelen gehaald en deze met kruiden en olijfolie in een ovenschaal een half uur in de oven gezet. Erbij at ik krieltjes, broccoli en wat sla.Zaterdag: vandaag at ik alleen. In de vriezer had ik nog een bakje met een stoofpotje met een Marokkaanse tintje: linzen, aubergines, courgette, tomaat, wortel, op smaak gebracht met onder andere kaneel en komijn. Ik brokkelde er wat geitenkaas en muntblaadjes overheen en at er bulgur en een spinaziesalade bij. 

De komende week staat er een kliekje op het menu, iets met ei en natuurlijk wat makkelijke zomerse salade-achtige gerechten.  Morgen een pita Sabich…. wat dat is? Dat lees je hier volgende week!
10 opmerkingen:

 1. Mooi weekmenu.
  Niks mis met een potje Thaise currypasta. Soms heb je dat nodig.
  Ik gebruik het ook om de pompoensoep pittig te maken...als ik uitje heb efruit komt er een schep pasta bij en dan de pompoen. Heerlijk.
  Ik wilde wel een keer de droge curry van Johnny Boer proberen. Want droog spul blijft langer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anoniem, dank je wel! Ja, die pasta's zijn handig. Zo'n pittige Thaise pompoensoep maak ik ook wel eens, lekker met ook wat kokoksmelk. En alhoewel ik altijd roep nóóit met pakjes en zakjes te koken doe ik dat dus wel. Ook gebruik ik wel eens Indische kruidenpasta. De droge mengsels van Johnny Boer schijnen goed te zijn (lees ik op blogs van foodies) dus wellicht kan je me een keer vertellen wat jij er van vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het recept van de makreel Stella? Ik heb nog verse (diepgevroren) en nog gerookte makreel. Dus inspiratie welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anoniem, ik heb ze ingewreven met olijfolie, grof zout en peper erover en toen 30 min in een voorverwarmde oven (200 graden) Tijd is natuurlijk afhankelijk van de maat van de makrelen. Dit waren kleine verse horsmakrelen waarvan je er per persoon makkelijk twee kan eten. (zie ook de foto. Tot slot nog even wat citroensap erover en het is klaar. Op het internet kan je nog vele andere recepten vinden natuurlijk. Ik kijk daar meestal even wat rond voor inspiratie en geef er dan uiteindelijk mijn eigen draai aan. Alles is ook afhankelijk van het soort oven dat je hebt, gewicht van het eten enz enz.. Succes ermee en eet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel! Ga ik eens proberen. Het lijkt me heerlijk om eens verse makreel te maken.
  We eten het ook met regelmaat bij een preischotel, maar dan gerookt. Vel er af, graten er uit en de overgebleven filets in een antiaanbakpak warm laten worden, ze zijn vet van zichzelf. Prei is beetje zoet van zichzelf, dat past er prima bij.En dan hebben wij weer een portie vette vis achter de knopen. We eten er met zijn drieen van, dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Anoniem, dat klinkt ook lekker! Ik eet ook graag gerookte makreel, ik eet het meestal op een volkoren broodje. Krijg er weer trek in nu ik er aan denk, misschien eet ik het binnenkort wel! Grappige uitdrukking 'achter de knopen', die kende ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi menuutje weer Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Unknown, dank je! Ik heb er dan ook van gesmuld! Vanavond pasta met een heerlijk kliekje gestoofde sperziebonen in tomatenuiensaus (uit de vriezer).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sorry, ik vergat mijn naam erbij te zetten.
  Unknown ben ik, Marielouise

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marielouise, fijn om reacties mét naam te krijgen, zeker wanneer je, zoals jij, vaker reageert. Dat 'praat' een stuk leuker!

  BeantwoordenVerwijderen