zondag 26 juli 2020

Uitgaven week 30/2020 - Grip op mijn knip!

De eerste week van de zomervakantie! Al zeven jaar een traditie om dan met vriendin én collega A. een tompouce te eten. Verder had ik nog wat dingen op mijn lijstje staan om te doen en te kopen en was het al met al een minder zuinige week.

Wat is er allemaal afgeschreven deze week?Afschrijvingen en pinbetalingen
AH €       2,99
Sahan €       2,89
Lidl €       3,07
Brand New Day Bank €       0,01
Rijwielhandel €     99,85
Coffee Factory €     43,93
Beleggen €   250,00
sparen € 1.100,00
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen € 1.502,74
Betalingen contant  
HNY €    20,00
markt €      1,50
Totaal betalingen contant €    21,50


tompouce bij HNY


Omdat mijn boodschappen- en woon-werkverkeerkarretje (lees: fiets) nu al 15 jaar oud is en ik nog geen nieuwe wil kopen heb ik besloten om hem nog een keer te laten opknappen zodat ik er nog een jaar en misschien langer mee kan doen. Er moest een nieuwe ketting op en mijn zadel was kapot en moest vervangen. Hij fietst weer als een zonnetje!

Ons Jura volautomatisch koffiezetapparaat moet af en toe gereinigd en ontkalkt worden. Hiervoor zijn speciale middelen nodig. Je kan ze van het merk Jura kopen, maar er zijn natuurlijk ook andere, goedkopere, aanbieders op de markt. Ik haal deze middelen altijd bij de Coffee Factory. Het is even een flink bedrag, maar met deze spullen doen we zeker twee jaar.

Er is een cent van mijn rekening afgeschreven door Brand New Day. Dat is omdat ik daar een rekening heb geopend. Ik ga namelijk pensioensparen! Er wordt binnenkort, nadat zij alle checks hebben gedaan, ook nog een bedrag van 25 euro afgeschreven voor het openen van de rekening. Ik was hier al een tijdje mee bezig; ik begon er aan en liet het dan weer liggen. Mijn plan was om dat deze zomervakantie te regelen en met dank aan een handig stappenplan van een collegablogger is het me gelukt. Een kind kan de was doen maar dan moet je wel weten hoe de wasmachine werkt! 
Dank je wel Uitklokken voor je stappenplan! 

Op de markt heb ik makrelen voor het avondeten gekocht.

Inmiddels is het salaris gestort en zijn de vaste spaarbedragen al afgeschreven. De overige vaste afschrijvingen vinden volgende week plaats. Volgend weekend kan ik dan ook het maandoverzicht voor juli in orde maken. 8 opmerkingen:

  1. Wij hebben ook een jura volautomatisch ik koop het altijd bij koffiepiraat . Wij hebben de oudere versie van jura en gebruiken de whiteboards waterfilters. De laatste keer er 6 tegelijk genomen en zijn dan 6..59 perstuk. De bleu ( hebben wij niet) zijn iets duurder. van de reinigingstabletten had ik een voordeelverpakking gekocht, maar dat slaat denk nergens op, het zijn 30 stuks, zolang gaat het apparaat nooit meer mee. ik zie bij de code factory niet hun eigen merk maar ik Gijs misschien niet goed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anoniem, ons apparaat heeft geen vervangbare waterfilters. Klopt dat de Coffee Factory geen eigen merk meer heeft, maar wat ik heb gekocht is daar de vervanging van. Ik koop ook de voordeelverpakking, ga er vanuit dat ons apparaat nog wel even meegaat, zo niet dan komt er zeker een nieuwe!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker even een gebakje tussendoor! En gezellig ook! Leuk dat je gaat beginnen met pensioensparen. Succes alvast! Waarom heb jij ervoor gekozen om speciaal een pensioen beleggingsrekening te openen en niet een gewone rekening? Ik vind het nadeel daarvan zelf namelijk dat je daar voor je pensioenleeftijd nooit bij kunt. Dus stel je wilt vroeger met pensioen, heb je pech. Dat geld staat vast (of je moet het afkopen waardoor je geld verliest).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Maris, ik ben dol op gebak maar eet het niet al te vaak, dan blijft het lekker en speciaal! Ik heb voor zo'n rekening gekozen vanwege het belastingvoordeel. Het gaat niet om een enorm bedrag dus ik neem voor lief dat ik er niet eerder bij kan. Heb ik het echt eerder nodig dan zie ik tzt wel hoe en wat. Ik heb op andere spaarrekening ook wat geld staan en ik beleg een beetje. Zo spreid ik het uit. Aanstaande zaterdag komt over dit onderwerp en mijn motivatie een gastblog op Zuinigeman.nl, ook zet ik dezelfde tekst een week later op mijn eigen blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat je wat aan mijn post hebt gehad! En bedankt voor de referentie.
    Je hebt toch een spaarrekening geopend en niet een beleggingsrekening zoals Maris zegt?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Uitklokken, ja je stappenplan heeft me echt geholpen. Ik heb precies zo'n lijstje aangemaakt en ga het nu ook jaarlijks bijhouden. Weer een Excelbestandje erbij! Klopt, ik heb een spaarrekening geopend. Beleggen doe ik bij de ASN bank en bij Semmie, nog steeds niet bij DEGIRO. Daar heb ik al wel een rekening.... ideetje voor een stappenplan misschien?? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat een nieuwe ketting en zadel laten monteren zo prijzig kan zijn, dat wist ik niet. Of heeft de fietsenmaker ook ander onderhoud gedaan? Ik doe het onderhoud van onze fietsen zelf.Leuk om te zien, dat ik zo toch aardig bespaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Anoniem, nee er moesten nog andere dingen vervangen en opgeknapt worden ook. Ik zie het als een besparing omdat ik eigenlijk van plan was om eens uit te kijken naar een nieuwe ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen