zaterdag 18 juli 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 29/2020

We begonnen deze week met een makkelijke salade. Ook zijn we een pizza gaan eten bij ons lokale pizzarestaurant, waar ze echt hele lekkere pizza's bakken! 

Wat stond er nog meer op het menu deze week?

zondag 12-jul maaltijdsalade met gebakken champignons  en geitenkaas/ spekjes
maandag 13-jul pasta erwtjes sla champignons en wortel
dinsdag 14-jul vegetarische moussaka
woensdag 15-jul mezze
donderdag 16-jul wokken
vrijdag 17-jul pizza bij de pizzeria
zaterdag 18-jul wrap met oa sardientjes tomaat komkommer ui, groene salade

mezze


Zondag: het was een lekkere zomerdag en dan is een salade altijd goed. Deze bestond uit eikenblad- en ijsbergsla, daarop een tomaatje, wat gekookte sperziebonen, een gekookt aardappeltje, een augurkje, gebakken champignons en spekjes voor de vleeseters, voor mij met gebrokkelde geitenkaas. Ook nog stuk lekker brood erbij.

Maandag: ik kookte pasta en maakte een saus met een stukjes wortel, ui, champignons, diepvrieserwtjes,  en romanasla. Om de saus af te maken gebruiken we tegenwoordig de kookroom van Oatly. Daarnaast nog een eenvoudige groene salade, die staat standaard op tafel bij ons.

Dinsdag: met de aubergines uit ons groentepakket maakte ik een vegetarische moussaka. Ik gebruik geen vleesvervangers maar maakte de saus met veel uien die ik vooraf gekarameliseerd had. Zo krijgt de tomatensaus een heerlijke volle smaak en mis je vlees niet. Laagjes maken van schijfjes gekookte aardappel, saus, gegrilde aubergine saus en weer aardappel. Dan afmaken met een laagje bechamelsaus. Oven op 200 graden en de schaal er ongeveer 40 minuten in, bovenlaagje moet lekker bruin zijn. Broccoli erbij en natuurlijk de salade.

Woensdag: Georg had tussen de middag voor hem en zijn collega mezze bij een Turks restaurant gehaald. Hier was nog aardig wat van over en dit heb ik gegeten. Ik heb het aangevuld met een zelfgemaakte yoghurtmuntsaus, broccoli, feta en een flatbread. Georg zou een hamburger bakken maar dat is er niet van gekomen. Hij warmde uiteindelijk wat soep op.

Donderdag: Ik maakte weer een bak noedels met veel groente, gebakken tempeh en een klodder pindasaus.  Lekker makkelijk en lekker snel. Georg haalde sushi, iets waar ik niet van houd. 

Vrijdag: Pizza! Ik ben er geen hele grote fan van maar zo een of twee keer per jaar vind ik het wel lekker. Nooit als afhaaleten, maar bij een goede pizzeria. Deze keer was het ook weer erg smakelijk.

Zaterdag: Een warme dag en weinig zin om lang in de keuken te staan. Ik heb wat tomaat, mais, radijs, komkommer en ui in een bakje gedaan. Met verse oregano en munt en wat olijfolie even laten marineneren. Daarna met een paar sardientjes in een wrap. Erbij nog een groene salade.

Ik heb weer lekker gegeten deze week! Voor volgende week heb ik ook weer wat zomerse dingen gepland. We starten de week met een witlofsalade en ovenaardappeltjes.

4 opmerkingen:

 1. Goh jullie eten erg lekker zeg!

  Komende week ga ik die geroosterde tomaatjes maken met ui en knoflook, die je vorige week in je menu had staan.
  Een vriendin van me komt eten en dit lijkt me een heerlijke maaltijd, pasta en pesto erbij, smullen maar.
  En als toetje maak ik een kersen-semifreddo, die stond , ik meen, in de allerhande.
  Daar knip ik nog wel regelmatig recepten uit.

  Groetjes, Marielouise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had gisteren antroewa met zoutvlees en garnalen gemaakt.
  https://www.foodandfriends.nl/recepten/antroewa-met-zoutvlees-en-rijst.html
  Is goed gelukt! Morgen eet ik alleen, dus dan kan ik daar wat restjes van opeten.
  Ik kook wel een Surinaams, best wel veel lekkere dingen in die keuken. Pom kip, uiteraard Roti, soto soep, bara bakkeljauw. Kook jij wel eens Surinaams?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marielouise, koken is van ons allebei een grote hobby en we vinden het leuk en belangrijk om iedere dag lekker te eten. Ik lees ook graag blogs over voeding en met recepten en doe daar inspiratie op. Die semifreddo klinkt lekker, succes met je etentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi UItklokken, ik vind Surinaams eten erg lekker maar ben geen grote vleeseter en al helemaal geen fan van garnalen. Maar een lekkere kipkerrie met roti en kousenband.... kom maar door met die schaal!! Soto ajam ook, goede sambal erbij, heerlijk! Helaas ben ik niet echt goed bekend met de Surinaamse keuken en ook niet zo heel goed in het bereiden van Surinaamse gerechten. Gelukkig heb ik een paar collega's die dat wel kunnen en die ook wel eens wat meenemen voor ons team!

  BeantwoordenVerwijderen