zaterdag 11 juli 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 28/2020

Het was een druiligere en grijze week. Het weekmenu is daar ook een beetje naar. We gingen niet meteen voor de stamppotten en stevige soepen, maar echt zomers was het ook niet.

Maandag is bij ons al jaar en dag 'Meatfree Monday' en inmiddels ook al jaren een pastadag. Zo ook deze week. 

Wat stond er nog meer op het menu?

zondag 5-jul groentesoep met ballen, broodje kaas, sla
maandag 6-jul pasta geroosterde tomaten, broccolisalade
dinsdag 7-jul zoete aardappelbowl met van alles en nog wat
woensdag 8-jul
broccolisoep, broodje kaas, sla
donderdag 9-jul geroosterde aardappels en coleslaw
vrijdag 10-jul wokken, zoetzure komkommersalade
zaterdag 11-jul zoete aardappelbowl tex mex stijl

ovenaardappeltjes met coleslaw

Zondag: de soep wordt gemaakt van bouillon van groenteafsnijdsels. Die bewaren we in een zak in de vriezer. Wanneer we genoeg hebben verzameld maken we er bouillon van. Soms met een schenkel en mergpijp, soms zonder vlees. Ik vind de ballen niet lekker dus ik vis ze er altijd uit!

Maandag: we hadden een flinke zak kleine tomaatjes liggen met veel blutsen en deuken. Ideaal om in de oven te roosteren met een ui en wat knoflook. Pasta koken en klaar is Kees! Erbij een simpele broccolisalade.

Dinsdag: een zoete aardappelbowl is mijn ding. Georg eet dan iets anders. Deze bowl bestond uit een halve zoete aardappel, broccoli, tomaatjes met feta en olijven en wat kikkererwten. Komkommer en ijsbergsla. Ik maakte een yoghurtmuntdressing waardoor het geheel een Mediterraan tintje kreeg.

Woensdag: een grote stronk broccoli werd slap en moest op. Er stond nog een liter groentebouillon in de vriezer, dus twee uien en twee tenen knoflook in de pan, even aanzetten, bouillon en de broccoli erbij, aardappel voor de smeuigheid, kwartiertje koken, staafmixer erin en wederom zo klaar! Erbij nog een lekker geroosterd pompoenpittenbroodje met schapenkaas uit Spanje (in onze kerstvakantie gekocht en tot nu toe ingepakt in de koelkast, was nog prima te doen!).

Donderdag: lekker makkelijk, paar kort voorgekookte aardappels in stukjes snijden, met wat olie de oven in. Zelf een lekker coleslaw gemaakt van spitskool, knolselderij en wortel met een sausje van creme fraiche en mayonaise, beetje appelazijn, peper  en zout en wat karwijzaadjes. Ook nog wat gekookte broccoli en ijsbergsla erbij.

Vrijdag: op vrijdag staat er vrijwel nooit iets op de planning. We hebben dan de afspraak dat we eten waar we zin in hebben. Voor Georg is dat vaak een afhaal/bezorgmaaltijd, ik gooi dan meestal wat lekkere dingen in de wok. Het is dan altijd iets met rijst- of tarwenoedels, groente die er nog ligt, taugé en pindasaus. Soms met omeletreepjes, deze week met tempeh. 

Zaterdag: we sloten deze week af met nog een dagje zonder planning. We hadden allebei een druk programma en geen idee hoe het met eten(-maken) zou lopen. Ik had nog een halve zoete aardappel, en maakte weer wat coleslaw. Ik mengde ook wat paprika, kidneybonen, mais, avocado, tomaten en een uitje met een dressing van gerookte paprika en wat olie en azijn.

De boodschappen voor volgende week zijn in huis, het weer knapt wat op en we starten de week, als we ons aan de planning houden, met een maaltijdsalade met gebakken champignons en spekjes. 


7 opmerkingen:

  1. Wij hadden deze week vals gespeeld met chinees bezorgen. Twee keer van gegeten. Dus misschien de al gekochte groente iets laten verleppen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zeg: in de soep met die slappe hap, of een stoofschoteltje /pastasaus maken met wat bonen (of gehakt oid) erbij. Weggooien doen we natuurlijk niet! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker gegeten zie ik!
    Er staan al paar ideetjes tussen die ik bewaar, zoals die tomaatjes uit de oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Unknown, wat leuk om te horen! Ik hoop dat mijn weekmenu's je blijven inspireren!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een goed idee, zo'n zoete aardappel-bowl. Kook je de zoete aardappel of bak je hem in stukjes in de oven? Klinkt sowieso lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Hermien, ik was de zoete aardappel goed af (laten drogen of droogmaken) en prik er dan rondom wat gaatjes in. Dan in de magnetron op de hoogste stand. Afhankelijk van de maat van de aardappel 2 x 2 minuten bij een kleine, 1 x 3 en 1 x 2 min bij een grote. De aardappel gaart nog na. Het is een beetje uitvogelen die tijden, maar ik test tussendoor nog even met een satéprikker om te kijken hoe zacht hij is. Te zacht vind ik niet erg, ongaar wel. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De magnetron, dat kan ook nog natuurlijk! I ga het zeker eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen