woensdag 8 juli 2020

Leuke vaste rubriek?

Sommige bloggers schrijven op welke boodschappen zij gedaan hebben en wat dit gekost heeft. Weer ander bloggers schrijven op welke dingen zij gegeten hebben en soms ook wat de maaltijd gekost heeft. Ik vind dit altijd leuk om te lezen en vermoed dat meer mensen dit graag lezen. Ik ben daarom van plan om de komende periode ons/mijn weekmenu te delen. Misschien kan het dienen als inspiratie en zo niet dan is het hopelijk gewoon leuk leesvoer. Past het in een blog over duurzaam leven? Misschien een beetje omdat wij proberen duurzaam om te gaan met ons voedsel.

Op woensdag bestel ik altijd de vaste boodschappen bij de online winkel van Jumbo. In het weekend haal ik dan nog dingen bij diverse supermarkten en soms de markt en toko omdat daar bepaalde aanbiedingen zijn of bepaalde producten alleen daar te koop zijn. Om alles te bestellen wat we nodig hebben maak ik vooraf een weekmenu. We houden ons niet altijd aan dit weekmenu want soms hebben we ergens toch geen zin in, of komt het niet uit, of is er iets anders waardoor we het niet eten. Ik houd in een Excelsheet bij wat we iedere avond eten en ik kan dus wel altijd vertellen wat we gegeten hebben. Ik heb deze informatie vanaf 2008!

Ik ga daarom op zaterdag een nieuwe vaste rubriek starten met de titel: 'Wat stond er deze week op het menu?  Ik merk dan hopelijk aan de lezersaantallen en de reacties of mijn lezerspubliek hier leesplezier aan beleeft en of deze rubriek een blijvertje is. Zaterdag komt de eerste online! 

4 opmerkingen:

 1. Dat is leuk, ik les altijd graag wat anderen eten om ideeen op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Unknown, leuk om te horen, blij dat ik al een enthousiaste lezer heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wij hebben meer kookboeken dan boeken over geld :)
  Wij geven gruwelijk veel geld uit aan boodschappen, vooral lekkere dingen. Het komt nooit op. Maar ik heb me er bij neergelegd. Laten we zo zeggen: hier is de uitdaging níet om voor weinig iets lekkers op tafel te zetten :) Geen klacht trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Uitklokken, ook wij hebben een kast vol kookboeken en ook lees ik veel lekkere recepten van binnen- en buitenlandse foodies. Ik ben van de zuinige kant, ook met eten. Georg absoluut niet en koopt én kookt lekkere dingen! Bij mij staat de gezondheid voorop, bij Georg de smaak. We eten allebei het liefst biologisch, vooral als het vlees betreft. Ben benieuwd wat je van onze maaltijden vindt!

  BeantwoordenVerwijderen