zondag 12 juli 2020

Uitgaven week 28/2020 - Grip op mijn knip!

Wanneer ik weinig probeer uit te geven lukt dit niet altijd, er zijn dan toch onverwachte dingen nodig, of aanbiedingen waarvan ik dan veel koop om de voorraad aan te vullen. Deze week heb ik mijn best niet gedaan en toch is het een zeer goedkoop weekje geweest!

Wat ik heb uitgegeven deze week?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH € 4,06
Sahan € 8,43
Lidl € 2,37
Stichting Joepie € 2,50
bankkosten € 6,75
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen € 24,11
Betalingen contant
€ 0,00
Totaal betalingen contant € 0,00

Bij AH was het Alison volkorenbrood weer een persoonlijke aanbieding, en de nectarines in de bonus. Bij de Lidl biologische broodjes gekocht en de verleiding weerstaan om snoep te kopen uit het schap met de zogenaamde 'Oud Hollandse' producten: boterbabbelaars, duimdrop, kaneelbrokken en zo voort. Bij de Turkse super heb ik onder andere paprika's, watermeloen, feta en munt gekocht.

Stichting Joepie stond van de week voor de deur met een zakje stroopwafels. Voor €10 kon ik deze kopen en daarmee de stichting steunen. Ik hoefde de stroopwafels niet maar heb wel een kleine donatie gedaan. Ik geef collectanten altijd €2,50, ongeacht voor welk goed doel ze komen. Bij grote acties waar geld wordt ingezameld voor slachtoffers van natuurrampen, die worden georganiseerd door het Rode Kruis en met giro 555, doneer ik altijd 50 euro.  IK realiseer me dat ik niet echt vrijgevig ben, misschien moet ik dit herzien. Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht. En welke goede doelen kies je dan? De ene ziekte is niet erger dan de andere, het ene zielige kindje is niet zieliger dan het andere zielige kindje. Ik draag alle organisaties wel een warm hart toe en allemaal doen ze vast nuttige dingen met het geld. Goh... weer wat om over na te denken.....


4 opmerkingen:

 1. Je zegt dat je niet echt vrijgevig bent,maar je noemt bést hoge bedragen! Ik weet natuurlijk niet hoe hoog je inkomen is, wat je kunt missen... Ik dacht: het is in ieder geval meer dan ik aan giften uitgeef / kan geven, maar als ik zo snel eens reken weet ik dat niet zo: ik heb twee goede doelen, plus de kerk, die ik jaarlijks structureel steun, dat geld wordt overgemaakt zodra mijn vakantiegeld binnen is. En aan veel andere goede doelen meld ik dan dat mijn potje voor goede doelen beperkt is... (maar al er ergens een ramp is, of er is ineens meer geld nodig voor een project, dan kan dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mrs H.te B., ik verdien een behoorlijk salaris (zie ook mijn blogs 'de cijfers van') en als ik dan €2,50 geef voel ik me een beetje een krent. Daarom denk ik dat ik misschien vier of vijf organisaties moet uitkiezen en dan een behoorlijk bedrag doneren. Bovendien is dat ook nog eens belastingtechnisch aantrekkelijker. Maar ja, als er dan van die lieve mensen aan de deur staan die door weer en wind de straat op gaan om hun goede doel te steunen vind het ik het ook zo wat om ze niets te geven. Moet er nog eens over nadenken hoe ik dit ga aanpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het lief van je dat je de bedragen wilt verhogen omdat je het kunt missen.
  Veel organisaties hebben het moeilijk in deze tijd.
  Ik probeer zoveel mogelijk plaatselijk te steunen door lokaal mijn boodschappen te halen.
  Er wordt bij ons niet meer aan de deur gecollecteerd.
  Maar wel komen er organisaties - zoals “ wilde Ganzen” vorige week- die dan een matje uitrollen voor de deur.
  Ze gaan dan zelf aan de andere kant staan en proberen je over te halen te steunen via een gift.
  Dat heb ik geweigerd. Ik ben van “ Wilde Ganzen” anders gewend.
  Hebben jullie die matjes ook gesignaleerd en wat vinden jullie ervan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Katrina, lokaal boodschappen doen is nu erg belangrijk, en ja, ook goede doelen hebben het zwaar. We moeten ons best blijven doen om, naar vermogen, mensen in moeilijke tijden te steunen. Nee, die matjesmanier heb ik nog niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen