woensdag 1 juli 2020

Bespaarjaar - de tussenstand na een half jaar

De eerste helft van mijn bespaarjaar zit erop! Eerder heb ik hier al in een aantal blogs uitgebreid over geschreven, maar nog even in het kort: eens in de zoveel jaar heb ik een bespaarjaar waarin ik geen geld uitgeeft aan kleding, schoenen en accessoires. Ik leg mezelf dan een aantal regels op en ik houd in een Excelprogramma bij hoe vaak ik mijn kleding draag. Aan het eind van het jaar maak ik dan de balans op en gaan er dingen weg en kijk ik wat er nieuw bij moet komen. 


Na een half jaar kan ik concluderen dat het tot nu toe een eitje is dit jaar! Ik ben nog geen enkele keer in de verleiding geweest om iets nieuws te kopen en ontdek nog steeds leuke combinaties met mijn huidige kledingstukken. Zeker de maanden maart en april waren makkelijk, veel winkels waren dicht en als ze al open waren ging ik niet graag winkels binnen. Online kleding kopen zit niet echt in mijn systeem dus op die manier window shoppen (of heet dat misschien screen shoppen?) heb ik ook niet gedaan. Daarnaast heb ik echt een hele uitgebreide garderobe en had ik nergens behoefte aan.

Ik verwacht ook volgend jaar nog niet heel veel nodig te hebben. In ieder geval geen jasjes, rokken, jurken of broeken. Misschien wel een nieuwe winterjas en wat T-shirtjes en sokken en een paar nieuwe sjaaltjes. Maar nu loop ik op de zaken vooruit want de winter- en tussenseizoengarderobe komen tegen de herfst weer uit hun dozen en dan moet ik er nog een paar maanden mee doen. Nu eerst de zomerkleding, ik heb al een paar echte zomerse dingen aangehad want wat was het warm! Geen opmerkingen:

Een reactie posten