donderdag 11 juni 2020

Rommeltje

Waarschuwing: deze post heeft niets met consuminderen, sparen of duurzaamheid te maken!

Nee, het gaat over de lay-out van mijn blog. Wat een rommeltje. Ik weet nu niet of dit alleen maar aan mij ligt of ook aan Blogger. Ik schrijf de meeste blogs in een Word document en mijn lijstjes maak ik in Excel. Dan is het een kwestie van knippen, plakken, kopiëren en nog eens plakken. De ene keer zijn de letters van de kop blauw, dan weer grijs, dan is de regelafstand weer groter dan de vorige keer.  Ik word er gek van!

Ik werk al sinds het begin der tijden (computertijden) met tekstverwerkingsprogramma's en spreadsheets. Heb alle diploma's die er behaald kunnen worden voor dit soort programma's behaald (ooit was dit namelijk heel belangrijk in het werkveld, je moest kunnen aantonen dat je digitaalvaardig was) en heb er zelfs les in gegeven! En nu loop ik te hannessen met de lay-out van een erg eenvoudige blog.

Op mijn werk heb ik wat gestoeid met WordPress, dit wordt gebruikt voor de website van onze organisatie en onze afdeling heeft een eigen pagina. Daarvan ben ik de beheerder. Daar lukt het me om redelijk goed de informatie netjes en overzichtelijk te plaatsen, zelfde format en lettertype en meer van dat soort dingen zodat het geen rommeltje wordt. Ik houd van overzicht, netheid, duidelijkheid en niet van toeters en bellen.

Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest met de lay-out en de thema's en heb een aantal dingen geprobeerd. Helaas lukt het me niet om het zo te krijgen dat ik er tevreden mee ben. Mijn 'ik wil het goed hebben' brein fluistert dan zachtjes "begin dan helemaal opnieuw met een nieuwe account en schone lei!" Mijn gezonde verstand zegt dan "Nee joh, dat is teveel werk en helemaal niet nodig, gewoon nog even goed kijken wat er allemaal nog mogelijk is!" 

Mijn gezonde verstand heeft gelijk, ik ga nog even puzzelen. Tot die tijd moet het dan maar een rommeltje zijn en kan er dus af en toe ineens iets veranderd zijn. Ik hoop dat mijn lezers dit nog even voor lief nemen. Ach.. ik schrijf mijn blog niet voor de kost en is het ook geen halszaak. Maar een nettere 'look' zou ik toch wel fijn vinden!

4 opmerkingen:

 1. Nou, ik kan het anders prima lezen hoor, Stella.
  Uiteindelijk moet je doen waar jij je prettig bij voelt. Met je lezers hoef je niet zoveel rekening te houden lijkt me. Content is king!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Uitklokken, dank je wel! Leuk dat je dat zegt en inderdaad is de inhoud belangrijker dan het uiterlijk! (Net als in het echte leven!! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uiteraard gaat het in de eerste plaats om de inhoud maar de gemiddelde internetter, ikzelf incluis, is wel degelijk gevoelig voor opmaak. Er zijn blogs die ik vanwege de opmaak niet volg.

  Ken je de blog https://www.bloggenenloggen.nl? Daar komen regelmatig tips en tricks voorbij over blogger.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Chris, meestal stoort de opmaak me niet zo heel veel, ik stoor me dan weer wel wanneer iemand te vaak taalfouten maakt, dan stop ik meestal met volgen. Niet dat ik geen fouten maak hoor! Hoe netter en overzichtelijker, hoe beter wat mij betreft. Dank voor je tip, ik ga daar eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen