woensdag 3 juni 2020

De getallen voor mei 2020


Nog steeds hebben we te maken met een beperkingen vanwege de coronapandemie. Gelukkig mag er steeds meer en inmiddels zijn de kappers weer aan het werk gegaan. Eerder schreef ik dat ik dan meteen een afspraak zou maken, maar tot op heden is het er nog niet van gekomen. Ik heb weinig zin in gedoe met mondkapjes bij de kapper.

 Hoe zag mei er financieel voor mij uit?

INKOMSTEN
ontvangen
5740,00
TOTAAL INKOMSTEN
5740,00
UITGAVEN
WONEN
energie
250,00
water
25,00
gemeentelijke belastingen
127,00
BOODSCHAPPEN
boodschappen voeding
340,00
CONTRIBUTIES
internet en (online) tv
68,00
Ver eigen huis
30,00
bankkosten
6,00
CROWDFUNDING EN BELEGGEN
crowdfunding en beleggen
350,00
VERZEKERINGEN
ziektekosten/eigen risico
36,00
VERVOER
benzine
30,00
wegenbelasting
20,00
OV
3,00
PERSOONLIJKE VERZORGING
kapper, drogisterij
22,00
ZAKGELD
zakgeld
4,00
TOTAAL UITGAVEN
1311,00
NAAR SPAARREKENINGEN
3100,00De posten waar ik geen geld aan heb uitgegeven heb ik uit dit overzicht verwijderd, in mijn Excel-overzicht staan deze posten natuurlijk wel!

In mijn weekoverzichten heeft u kunnen lezen welke uitgaven ik heb gedaan. Mijn maandoverzicht laat duidelijk zien dat er aan uitjes en de kapper nog steeds geen geld is uitgegeven.  Wel is mijn boodschappenbedrag een stuk hoger dan andere maanden. Dat komt omdat ik een aantal keren naar de Sligro ben geweest en ook wat voorraden heb aangevuld. Ik wil proberen om in juni weer zoveel mogelijk uit de voorraad (vriezer, koelkast, voorraadkast) te putten en het boodschappen doen te beperken tot verse producten.


Het inkomen deze maand was inclusief vakantiegeld en daardoor heb ik een flink bedrag naar mijn spaarrekening kunnen overmaken. Omdat er momenteel geen plannen voor een vakantie zijn is dit geld nu echt ‘over’.  Wellicht besteed ik het dit jaar nog wel aan iets anders, maar dat zal dan altijd minder zijn dan een vakantie in de zomer en de kerst. Ik wil nog steeds een nieuwe tablet kopen, maar tot op heden doen alle apps die ik op mijn tablet gebruik het nog.  De apps die niet meer functioneren omdat de tablet te oud is staan wel op mijn telefoon en kan ik dus nog steeds gebruiken. Wanneer een van de volgende apps:  Jumbo, NPO Start, Netflix, NRC, XS4ALL ermee stopt dan koop ik een nieuwe.  Vorige jaar ben ik van een Apple telefoon overgestapt naar een Samsung telefoon. Ik koop straks ook geen iPad maar een Samsung tablet. Maar nu dus nog even niet.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat er iets mis gaat. In je kop schrijf je getallen voor april, maar in je bericht heb je het over uitgaven in de maand mei.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Aaf! Ik dacht dat ik het had gewijzigd én opgeslagen maar dat laatste was niet waar. Moet nog even wennen aan de 'nieuwe' blogger.

      Verwijderen