zondag 31 mei 2020

Uitgaven week 22/2020 - Grip op mijn knip!


Deze maand naast mijn salaris ook vakantiegeld ontvangen waardoor ik een flink bedrag op de spaarrekening kon storten. Zomervakantieplannen hebben we niet en er hoeven daarom ook geen (aan)betalingen gedaan te worden voor een vakantiewoning. De jaarlijkse trip naar het zuiden van Europa met Kerstmis slaan we dit jaar ook over. Geen behoefte aan vluchten boeken met de onzekerheid of deze wel of niet doorgaan en op wat voor een manier. Daarnaast de onzekerheid dat Corona alsnog een piek beleeft in de winter en zuidelijke landen weer in lockdown gaan. Gelukkig zie ik vakantie nog altijd als een luxe en zeker niet als een recht of een ‘must’ en ik heb er dan ook totaal geen moeite mee om lekker thuis te blijven!

Wat heb ik allemaal uitgegeven deze week?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH
€ 0,00
Sahan
€ 8,86
Lidl
€ 10,52
Gemeenteheffingen Reg Bel groep
€ 127,12
Semmie / sparen / beleggen
€ 3.650,00
XS4ALL
€ 67,99
Energie
€ 250,00
Vereniging Eigen Huis
€ 29,50
Zilveren Kruis
€ 36,27
Evides
€ 25,00
Drogist.nl
€ 21,66
Belastingdienst
€ 20,00
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 4.246,92
Betalingen contant
markt
€ 1,50
bloemist
€ 6,50
Totaal betalingen contant
€ 8,00Naast de standaard boodschappen zijn de meeste maandelijkse lasten ook van de rekening afgeschreven. Online bij een drogist een aantal producten gekocht die bij geen enkele drogist te koop zijn. De bloemenwinkel bij ons in de winkelstraat had prachtige pioenrozen staan en daar heb ik twee bossen van gekocht.

Ook ben ik voor het eerst sinds de pandemie en alle restricties weer naar de weekmarkt in onze stad geweest. Eerst was er natuurlijk een poosje geen markt, maar sinds een aantal weken staan de meeste kramen er weer. Ik vond dat het vrij netjes ging allemaal en dat iedereen voldoende afstand hield. Toen ik daarna naar het kleine overdekte winkelcentrum ging wist ik niet hoe snel ik weer weg moest. Iedereen liep door elkaar heen en negeerde de looproutes. Ik wilde een boodschap doen bij de Hema, maar omdat het niet iets was waar ik direct om verlegen zat ben ik snel weer vertrokken. Voor mij geen winkels meer in het weekend!

2 opmerkingen:

 1. Holy guacamole, lekker bezig Stella! Ik moest de mondkapjes bij de online drogist halen, nergens anders fatsoenlijk te krijgen.
  Hoe heb je het Semmie / sparen / beleggen verdeeld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL! Ja, lekker spaarbedrag hè? Semmie 100, beleggen bij ASN 250, de rest gewone spaarrekening.

   Verwijderen