zondag 24 mei 2020

Uitgaven week 21/2020 - Grip op mijn knip!


Ik heb getankt terwijl de benzine nog niet op was. Een vriend leende mijn auto lenen om hiermee naar een uitvaart in Brabant te reizen. Een aantal maanden geleden heeft hij mijn auto ook eens geleend, toen was het onverwachts en ik kreeg de auto terug met een volle tank, terwijl er niet eens zoveel benzine meer in de tank zat. Omdat het zo sporadisch voorkomt hadden we nog geen afspraken gemaakt over de leenvergoeding. Ik heb voor deze keer afgesproken dat ik mijn auto weer met een volle tank terug krijg.

Wat heb ik nog meer uitgegeven deze week?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH
€ 3,49
Sahan
€ 9,50
Lidl
€ 11,64
Turkse bakker
€ 2,50
Tankstation
€ 29,00
The Read Shop
€ 4,10
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 60,23
Betalingen contant
Marokkaanse bakker
€ 0,90
Totaal betalingen contant
€ 0,90

Het is gelukkig op een doordeweekse middag niet druk in de Turkse supermarkt. Ik  heb er onder andere een stuk watermeloen en aardbeien gekocht. Bij de bakkerijafdeling een heerlijke gözleme, deze kwam net van de bakplaat. De mevrouw die ze maakt weet dat ik ze lekker vind. Ze praat weinig Nederlands, maar het lukt ons toch altijd om even te kletsen. Voor een lunch met een vriendin, bij haar thuis, maar verzorgd door mij, kocht ik bij de Marokkaanse bakkerij een brood. Er stond een lange rij bij deze bakkerij op Hemelvaartsdag, maar het ging gelukkig allemaal vrij vlot. Ik snap die rij wel, ze verkopen daar heerlijke baksels en met de Ramadan is hun assortiment ook nog eens uitgebreider dan normaal.

Sinds een paar maanden (de kerstvakantie) ben ik gaan puzzelen. Geen legpuzzels maar kruiswoordpuzzels en cryptogrammen. De dagelijkse puzzel in de NRC deed ik al langer, maar nu koop ik ook af en toe zo’n puzzelboekje. Momenteel heb ik minder boeken omdat de bieb nog dicht  is en ik vind digitaal lezen niet heel fijn. Zo'n puzzel is dan ook wel leuk als afwisseling.

Inmiddels is mijn salaris gestort en wordt mijn lijstje afschrijvingen volgende week een stuk hoger! Dan ook op zondag het maandoverzicht in- en uitgaven mei maken. Dat staat dan woensdag 3 juni op dit blog. 

2 opmerkingen:

  1. Superaardig dat je die vriend je auto leent! Ik ben er zelf huiverig voor om hem uit te lenen aan iemand anders, omdat je zelf altijd aansprakelijk blijft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Uitklokken, ja, dat is natuurlijk wel iets wat ik meeneem in mijn beslissing. Maar deze vriend vertrouw ik en, mocht het mis gaan, heeft zijn zaakjes goed op orde.

      Verwijderen