zaterdag 16 mei 2020

Uitgaven week 19/2020- Grip op mijn knip!


Ik ben op visite geweest bij mijn vader. Ik ging met de fiets en nam de mooie route, deze route gaat via de pont over de Nieuwe Waterweg.  Op de pont was het een drukte van belang, nauwelijks auto’s maar des te meer fietsen. Het was fijn om mijn vader te zien. Heb ik daarmee de voorschriften van de overheid aan mijn laars gelapt? Ik vind van niet. Mijn vader verkeert in goede gezondheid en valt niet onder een risicogroep, behalve dan de groep ouderen. Ik heb hem niet geknuffeld, en we hebben afstand gehouden.

Wat heb ik nog meer uitgegeven deze week?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH
€ 1,29
Sahan
€ 9,07
Lidl
€ 0,00
Veerpont
€ 2,80
Evides
€ 25,00
Marokkaanse slager
€ 7,85
Oriental toko
€ 3,76
Etos
€ 5,18
Sligro
€ 13,17
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 68,12
Betalingen contant
Bloemist
€ 4,50
Totaal betalingen contant
€ 4,50Ik was weer bij de Sligro, maar deze keer alleen om de vis te kopen die we dit weekend hebben gegeten. Bij de ingang stonden doosjes aardbeien die er verrukkelijk uitzagen, dus hup, in mijn kar!  De aardbeien van de Jumbo die ik al twee keer online bestelde waren vrij smakeloos en snel papperig en beschimmeld en ik had erg veel zin in lekkere aardbeien. Andere verleidingen heb ik weerstaan.  Bij een grote toko met heel veel producten uit Azië heb ik wat tofu en een flesje ‘peanut flavoured sauce’ gekocht. De saus is lekker over koude (soba) noedels en de tofu heb ik in plakken, met een kruidenmengsel en olie, gegrild. Georg at de merguezworsten die ik bij de Marokkaanse slager heb gekocht. Daarbij aten we tabouleh en salade. Ook staan er weer verse bloemen op het dressoir. Vroeger vond ik dat zonde van mijn geld en had ik alleen bloemen als ik ze cadeau kreeg. Tegenwoordig zorgen we er zelf voor dat we altijd bloemen hebben staan.

Op naar volgende week. Geen grote uitgaven volgens de planning. Ik ga wel een fietshouder voor mijn telefoon kopen. Ik fiets veel en luister onderweg dan naar een boek of de radio. Mijn telefoon zit dan in mijn jaszak. Met mooi weer heb ik geen jas aan en kan ik mijn telefoon nergens goed kwijt. Vandaag maar eens op het net rondkijken of ik iets kan vinden. Tips zijn welkom!


2 opmerkingen:

  1. Maar als je je telefoon niet goed kwijt kan, hoe doe je dat dan als je met de fiets op je bestemming bent aangekomen?
    Draadloze oordopjes iets voor jou?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Uitklokken, ik heb wel een fietstas met mijn andere spullen maar ik heb een koptelefoon met een snoer dat daar te kort voor is. Dus telefoon in mijn jaszak. Aan mijn stuur leek me handig, dan kan ik het onderweg ook makkelijk aan/uit, hard/zacht zetten en opnemen als de telefoon gaat. Ja, draadloze doppen zou ook wat zijn, maar dan nog wil ik mijn telefoon in de buurt hebben. Dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen