woensdag 6 mei 2020

De getallen voor april

De hele maand april hebben we te maken gehad met een intelligente lockdown als gevolg van de coronapandemie. Natuurlijk heeft dit een effect op de inkomsten van een hele grote groep mensen. Ik ben niet getroffen door het virus, noch lichamelijk, noch financieel. Ook voor Georg geldt dit. Wij mogen ons dus zeer gelukkig prijzen! Hoe zag april er financieel voor mij uit?


INKOMSTEN
ontvangen
3399,00
TOTAAL INKOMSTEN
3399,00
UITGAVEN
WONEN
energie
250,00
water
gemeentelijke belastingen
127,00
BOODSCHAPPEN
boodschappen voeding
77,00
CONTRIBUTIES
internet en (online) tv
68,00
NPO Start
6,00
bankkosten
6,00
CROWDFUNDING EN BELEGGEN
crowdfunding en beleggen
350,00
VERZEKERINGEN
ziektekosten/eigen risico
350,00
VERVOER
wegenbelasting
21,00
onderhoud
785,00
ZAKGELD
zakgeld
61,00
DIVERSEN
diversen
30,00
TOTAAL UITGAVEN
2131,00
NAAR SPAARREKENINGEN
1700,00


De posten waar ik geen geld aan heb uitgegeven heb ik uit dit overzicht verwijderd, in mijn Excel-overzicht staan deze posten natuurlijk wel!
In mijn weekoverzichten heeft u kunnen lezen welke uitgaven ik heb gedaan. Mijn maandoverzicht laat duidelijk zien dat er aan uitjes en de kapper geen geld is uitgegeven. Dit levert een kleine besparing op maar omdat dit nooit gigantische hoge bedragen zijn is de besparing minimaal. Ik ben wel wat minder naar de supermarkt geweest en dat is wel duidelijk terug te zien. Verder betaalde ik onderhoud aan mijn auto en een deel van mijn eigen risico van de zorgverzekering. Kleding is nog steeds nul, noppes, niets!! De challenge om hier een jaar lang geen geld aan uit de geven lukt nu al vier maanden, en het kost me vooralsnog geen enkele moeite! Ik hoop dat ik volgende maand weer kosten voor de kapper en een keertje buiten de deur lunchen kan opvoeren. Maar als het niet zo is dan is dat allemaal in ons eigen belang en leg ik me daar zonder morren bij neer.

2 opmerkingen:

 1. Huh? Hoe kun je nou maar 77 euro uitgeven in een maand aan voeding voor twee personen? Of heeft Georg hier ook los aan betaald?
  Ik heb een tijdje extreem budget geleefd, en dat was al 5 euro per dag voor 3 maaltijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Uitklokken, je aanname klopt. In een eerdere blog heb ik het gehad over de verdeling van onze kosten in ons huishouden, Georg betaalt inderdaad onder andere de wekelijkse boodschappen, naast nog wat andere dingen.

   Verwijderen