zondag 12 april 2020

Uitgaven week 15/2020 - Grip op mijn knip!


Zoals verwacht een rustige week. Meestal gaan activiteiten en uitstapjes hand in hand met geld uitgeven. Door de coronacrisis zijn er geen activiteiten en blijf ik zoveel mogelijk thuis. Als ik al naar buiten ga dan kost het me niets, wandelen en fietsen zijn namelijk gratis! Wat gaf ik deze week uit?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH
€ 6,84
Sahan
€ 7,30
Lidl
€ 4,68
Oriental shop
€ 5,32
Bol.com
€ 35,98
bankkosten
€ 6,76
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 66,88
Betalingen contant
Turkse bakker
€ 3,50
Totaal betalingen contant
€ 3,50Ik heb bij bol.com twee cadeautjes aangeschaft. Verder de normale boodschappen gedaan. Voor Pasen doen wij niets extra’s. Wel wilden we graag asperges eten, deze waren in de aanbieding bij AH. We moesten er wel erg ons best voor doen, wij waren natuurlijk niet de enigen die dit als paasmaaltje hadden bedacht! Vrijdag alle asperges uitverkocht bij onze lokale AH. Ook de Sligro had ze niet meer. Even op de fiets naar een grotere vestiging van AH in het centrum, maar daar waren de asperges ook al uitverkocht. Op zaterdagochtend is Georg bij de lokale AH in de rij gaan staan en had geluk, hij kon nog net twee zakjes bemachtigen en toen waren ze ook daar weer op. Bij de Turkse bakker een heerlijk lavasbrood gekocht en een gözleme met spinazie en feta. Ze werden gebakken terwijl ik in de winkel ik nam ze nog warm mee naar huis.

Volgende week worden er twee grote bedragen afgeschreven. Allereerst bijna mijn hele eigen risico van de zorgverzekering en daarnaast ook nog een onderhoudsbeurt en APK keuring voor mijn auto. Niet erg, er staat genoeg geld op de rekening en ik hoef hiervoor geen spaargeld aan te spreken.

Verwacht verder geen dingen nodig te hebben anders dan de normale boodschappen, en ben ook niet van plan om iets te kopen. En ook komende week nog geen uitjes op het programma die geld kosten. Ik wandel tegenwoordig met vrienden en vriendinnen, dat zijn nu mijn uitjes. Heel gezellig om zo toch nog wat sociale contacten te hebben én tevens de broodnodige beweging te krijgen. Dat alles helemaal gratis, wat een heerlijkheid voor een zuinigerd!
4 opmerkingen:

 1. Vorige keer zei je dat het bij de Turk erg druk was. Is dat inmiddels minder?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik niet, bovendien heeft de winkel erg smalle paden waar dan ook nog dozen staan. Maar ik ga niet meer in weekend, deze week was ik er op dinsdagochtend om 9 uur en dat was prima te doen.

   Verwijderen
 2. Bij de supermarkten bij ons in de buurt geen asperge te vinden noch bij de boerderij winkel in Loenen aan de Vecht. Toen heb ik maar schorseneren gemaakt (arme lui asperges)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had al witlof klaarliggen als alternatief!! Dat is trouwens ook lekker, gekarameliseerd in de pan. Schorseneren is ook een lekker alternatief.

   Verwijderen