zondag 5 april 2020

Uitgaven week 14/2020 - Grip op mijn knip!


Social distancing lukt wel, ik zie bijna niemand live en als ik al met iemand afspreek dan houden we ons goed aan de 1,5 meter afstand. Maar niet overal was dat altijd even makkelijk deze week! Ik was bij de Turkse super en daar ging het mis, niemand nam de 1,5 meter in acht en duwde zich langs karretjes en door smalle gangpaden. Ik ga daar niet meer naar toe in het weekend. Op een doordeweekse ochtend is het daar rustig, dan durf ik het wel aan. Alle andere winkels hebben hun beleid goed geregeld en ik daar heb ik nog geen rare situaties meegemaakt. Wat gaf ik deze week uit?

Afschrijvingen en pinbetalingen
Sahan
€ 11,62
Lidl
€ 6,79
XS4ALL
€ 67,99
HEMA
€ 4,50
Postagentschap
€ 9,10
NPO Start
€ 2,95
Wibra
€ 1,79
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 104,74Het is een kort lijstje deze week.

Ik heb me voorgenomen om tijdens de coronacrisis niet alleen via Whatsapp contact te houden met vrienden en familie, maar om iedereen een brief(je) te sturen. Ik vond bij de Wibra knutselpapier, aan een kant bedrukt met diverse leuke prints, aan de andere kant blanco. Ik heb twee soorten gekocht, A5 formaat en een iets grotere, langere maat. Bij de HEMA een pak enveloppen gekocht en bij het postagentschap postzegels. Iedere dag schrijf ik er een paar en sommige bezorg ik zelf. Dan heb ik weer een bestemming voor mijn wandeling of fietstocht. Mijn plannen om deze meivakantie naar mijn vriendin in Rome te gaan heb ik nu maar definitief uit mijn hoofd gezet, zij moet het nu ook doen met een brief!

Weer geen contante betalingen. Er is geen markt en de toko is ook dicht. Ook geen bloemen gekocht want die kreeg ik al van mijn werkgever, met een bedankje voor de inzet tijdens deze rare en moeilijke tijden. Leuk gebaar voor alle personeel!

Volgende week ben ik niet van plan om grote uitgaven te doen. Uitjes en de kapper staan ook niet op het programma, een rustig weekje, zowel letterlijk als financieel denk ik.


5 opmerkingen:

 1. Leuk dat je bloemen kreeg! Bij ons op het werk werd afgelopen week een Snickers uitgedeeld aan iedereen, ook lekker! Chocola is altijd goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Maris, ja dat was zeker een leuk gebaar. De bloemen staan mooi... maar chocolade had ik ook prima gevonden!! ;-)

   Verwijderen
  2. Leuk! Ja bloemen zijn altijd gezellig!

   Verwijderen
 2. Heb je wel een overwogen om over te stappen van XS4ALL?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Uitklokken, ja Caiway is in onze regio ook een aanbieder, maar wij zijn een beetje lui en stellen onderzoek en prijsvergelijken steeds uit... net als bij overstappen van energieaanbieder, daar kom ik ook maar niet aan toe (lees: heb ik steeds geen zin in!).

  BeantwoordenVerwijderen