zondag 19 april 2020

Uitgaven week 16/2020 - Grip op mijn knip!


Jemig!! Ik was even vergeten dat het onderhoud aan een auto een lieve duit kan kosten! Verder geen bijzondere bedragen afgeschreven en zoals verwacht een week met weinig kosten. Wat gaf ik deze week uit?

Afschrijvingen en pinbetalingen
AH
€ 3,68
Lidl
€ 3,78
Garagebedrijf
€ 786,71
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 794,17
Betalingen contant
Toko
€ 3,80
Aardappelhandel aan huis
€ 2,50
Totaal betalingen contant
€ 6,30Mij auto is in mei 9 jaar oud en alle voorgaande onderhoudsbeurten waren relatief goedkoop. Logisch, ik rijd weinig en daardoor slijt alles minder snel. Deze keer waren de kosten wel hoog omdat er nieuwe banden nodig waren, een nieuwe accu en ruitenwissers. Daarnaast filters, olie verversen en nog wat kleine dingen. Al met al betaal je dan toch de hoofdprijs.

In onze stad is er al weken geen markt. Normaal haal ik op de markt eens per drie of vier weken een paar kilo aardappelen, iets kruimig, goed om te bakken en te stampen. Ik wilde op dinsdag een stamppotje maken met de raapsteeltjes uit ons biopakket. Die morgen zag ik dat een aardappelboer bij onze overburen voor de deur stopte om daar hun tweewekelijkse bestelling te bezorgen. Gauw naar buiten gegaan en meteen 2,5 kilo Frieslanders gekocht. Kunnen we weer even mee toe. Bij de toko kocht ik een grote zak kerrie, een zak garam masala, noedels en tempeh. 

De afschrijving van mijn eigen risico is pas volgende week las ik net in de mail. Ook is het betaaldag en worden er meerdere grote bedragen afgeschreven op en na de 26e. Maar ook hier geldt dat ik niets bijzonders verwacht en ook geen plannen heb om geld ergens aan uit te geven behalve aan wat voedingsmiddelen. Ik had een afspraak staan met de kapper, maar die gaat niet door. Gelukkig kan ik prima leven met een coronacoupe, het groeit gewoon door en is daardoor wat langer dan normaal. Maar hé, hoe belangrijk is dat?  

6 opmerkingen:

 1. Mijn haar is nodig aan een knipbeurt toe maar mijn man durft het niet aan.
  Jouw optelling klopt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Janne, heb je kort haar? Dat had ik vroeger ook en dan luistert het vrij nauw. Ik begrijp je man wel ik zou het denk ik ook niet durven. Berekening aangepast, dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ‘n boblijn en ivm verhuizing geen tijd gehad voor de kapper terwijl het 6 weken geleden al te lang werd.
   Misschien na 20 mei...ik hoop dat het kan!

   Verwijderen
  2. Ho Janne, een boblijn kan nog wel doorgroeien lijkt me, en misschien op den duur een staartje oid? Ik heb stijl haar tot net boven mijn schouders, als het langer wordt staat het een beetje lijzig, maar dan steek ik het op en kan het weer een poosje mee. Het is even jammer maar vergeleken met ander leed is dit een echt luxeprobleem. Ik hoop ook dat het na 20 mei weer kan, al was het maar omdat ik hoop dat mijn kapsalon dan weer open kan en de twee dames die deze zaak runnen het financieel redden.

   Verwijderen
 3. Ja, auto's zijn duur... duurste na de woning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en soms vraag ik me af of ik hem zal houden. Maar het gemak en de (heel soms) noodzaak wegen op tegen de kosten. In mijn geval dan, ik kan het gelukkig makkelijk betalen.

   Verwijderen