donderdag 2 april 2020

De getallen voor maart
Maart is voorbij, gisteren was het 1 april maar ik ben niet in de stemming voor grappen en grollen. Wie wel? Ik kan me niet voorstellen dat er veel grappen zijn uitgehaald.

INKOMSTEN
MAART
salaris
3399,00
TOTAAL INKOMSTEN
3399,00


UITGAVEN

WONEN

energie
250,00
water
25,00
gemeentelijke belastingen
127,00
BOODSCHAPPEN

boodschappen voeding
131,00
CONTRIBUTIES

internet en (online) tv
68,00
omroepbijdragen
7,50
NPO Start
3,00
Humanitas
10,00
bankkosten
6,00
CROWDFUNDING EN BELEGGEN

crowdfunding en beleggen
350,00
VERZEKERINGEN

inboedel verzekering
340,00
aansprakelijkheidsverzekering
71,00
GEZONDHEID

tandarts
900,00
VERVOER

wegenbelasting
21,00
PERSOONLIJKE VERZORGING

kapper, drogist, etc
35,00
ZAKGELD

zakgeld
70,00
TOTAAL UITGAVEN
2414,50
NAAR SPAARREKENINGEN
1100,00
VERSCHIL
-115,50

Financieel was maart duur, dat kwam door de tandarts. Daarnaast geen grote uitgaven gedaan, niets bijzonders gekocht en, als gevolg van de coronacrisis, ook niet buiten de deur gegeten. Op de valreep waren Georg en ik nog in de sauna, een paar dagen later kwam het bericht van Rutte dat scholen, sportscholen en sauna’s de deuren moesten sluiten. Inmiddels weten we dat dit nog wat langer gaat duren en moeten we dus met onze uitgegroeide piekharen de komende weken door het leven gaan. Nou, als dat het ergste is…….

Ook in maart natuurlijk geen geld uitgegeven aan kleding en schoenen en toch zag ik er iedere dag leuk uit! Althans, dat vond ik natuurlijk zelf. Maar nog steeds voldoende variatiemogelijkheden in de kledingkast. Ik heb vorige week al wat kleding voor het tussenseizoen tevoorschijn gehaald en wat typisch winterse dingen opgeborgen.  

Het weer is nu al weken schitterend, laten we hopen dat dit zo blijft zodat we af en toe, alleen of met maximaal drie mensen, een luchtje kunnen scheppen, een rondje kunnen fietsen of hardlopen en op die manier deze crisis kunnen uitzingen.

Ik verwacht dat april ook een zuinige maand wordt. Eten en drinken buiten de deur is er niet bij, kleding koop ik niet, verder heb ik niets nodig. We moeten alleen wel opletten bij het boodschappen doen. Online bestellen en ophalen is de komende tijd niet mogelijk, ik krijg geen ophaalmoment meer geplaats. Dus misschien wat meer impulsaankopen in de super? We zullen zien!


5 opmerkingen:

 1. Mooi spaarbedrag! Ik hoop ook dat het weer mooi blijft! Dat verzacht alles altijd een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook, nu kan ik lekker iedere dag naar buiten, ik moet er niet aan denken dat ik al die weken binnen moet zitten!

   Verwijderen
 2. Ja april wordt zeker een zuinige maand. We kunnen namelijk nog steeds niet uit eten of naar de kroeg... Daar heb ik inmiddels wel weer eens zin in. Geduld :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! En nu het voorjaar echt begint en de terrassen open zouden moeten gaan.... en de ijssalons.... jammer hoor. Maar goed, dan is het straks des te leuker om er weer op uit te kunnen!

   Verwijderen