woensdag 4 maart 2020

De getallen van februari


De getallen van februari


Februari is voorbij, misschien kunnen we ons voorzichtig gaan verheugen op het voorjaar. 

Ik heb weinig onnodige aankopen gedaan, een lippenstift en een notitieboek. Deze heb ik cash betaald en dat staat niet in dit schema verwerkt. Dat komt omdat ik een cashopname bij een geldautomaat als zakgeld beschouw. Ik heb nog wat contant geld in mijn portemonnee van een marktplaatsverkoop van vorig jaar. Dit maak ik eerst op voor ik weer naar de geldautomaat ga.  Een goede boekhouder zou dit geld ook meenemen in een maandoverzicht, maar het komt zo weinig voor dat ik cash heb dat ik heb besloten om dat nu niet meer te verwerken. 

De normale afschrijvingen vonden plaats en er waren geen verrassingen. Ik heb iets meer uitgegeven aan persoonlijke verzorging dan vorige maand. Ik had wat meer spullen nodig omdat de voorraad op was. Ook een leuke lunch gehad. Geen onnodige kosten gemaakt. Al met al ben ik tevreden over februari.ONTVANGEN
FEBRUARI
salaris
3398,91
opname spaarrekening
diversen
7,95
TOTAAL ONTVANGEN
3406,86
UITGAVEN
WONEN
energie en water
275,00
gemeentelijke belastingen
BOODSCHAPPEN
boodschappen voeding
128,00
CONTRIBUTIES
internet en (online) tv
67,99
omroepbijdragen
7,50
bankkosten
6,04
sportschool
CROWDFUNDING EN BELEGGEN
crowdfunding en beleggen
350,00
VERZEKERINGEN
reis
inboedel
ziektekosten
GEZONDHEID
tandarts
38,49
diversen
5,67
VERVOER
auto
142,48
OV
fiets
54,80
RECREATIE
vakantie en uitjes
43,00
PERSOONLIJKE VERZORGING
kapper, drogist etc
77,40
ZAKGELD
zakgeld
KLEDING
kleding en schoenen
DIVERSEN
diversen
4,50
TOTAAL UITGAVEN
1200,87
NAAR SPAARREKENINGEN
1100,00


8 opmerkingen:

 1. Niet aan het hamsteren geslagen? Bij ons is de voorraadkast alrijd tsjokvol, dus we kunnen nog maanden verder als het moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hamsteren altijd! Als er iets in de aanbieding is en het is echt veel goedkoper slaan we in. Ook kopen we grootverpakkingen bij de Sligro (keukenrol, wcpapier, pasta etc) dus ook wij kunnen nog maanden verder!

   Verwijderen
 2. Wat geef je enorm veel uit aan energie! Dat viel mij in januari ook al op! Heb je een groot en tochtig huis?
  Verder ziet je lijstje er keurig uit!
  Mijn inkomen is ongeveer de helft van dat van jou, ook toen ik nog werkte verdiende ik niet veel meer dan de helft van jouw inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aaf, dit heb ik al eerder gehoord, het bedrag staat vrij hoog ingesteld en ik krijg altijd geld terug (beetje kinderachtige manier van sparen die ik van vroeger - toen ik op de kleintjes moest letten - heb overgehouden). En ja, ons huis is groot, heeft geen muren maar wel drie grote woonlagen, staat op een hoek en heeft wél dubbelglas maar verder is het niet goed te isoleren. Binnenkort gaat mijn inkomen omlaag, ik ga ongeveer een halve dag minder werken ergens dit jaar of volgend schooljaar!! De kogel is door de kerk, heb de beslissing eindelijk durven nemen én op het werk met mijn leidinggevende besproken!!

   Verwijderen
  2. Bij een faillissement van de energieleverancier loop je wel het risico dat je je voorschot kwijt raakt. Een collega had dat onlangs. Mijn mening is dan ook dat je nooit (veel) te veel voorschot moet betalen. Reserveer dan liever iets op een aparte rekening/potje voor het geval dat je niet bijbetalen
   Groetjes Julia

   Verwijderen
  3. Hoi Anoniem, ja dat is een risico. En we hebben dit spaarpotje helemaal niet nodig dus ik zal in mei, als de eindafrekening komt, het bedrag verlagen naar het echte maandbedrag. Een paar honderd euro bijbetalen als we nog een strenge winter krijgen (kleine kans vermoed ik!!) in 2020 is voor ons geen probleem. Dank voor je tip!

   Verwijderen
 3. Leuk om te zien! Wel gek (en jammer) dat je huis verder niet echt te isoleren valt. Radiatorfolie is misschien nog wel iets dat een beetje helpt? Het is ook een kleine investering maar.

  Qua cash doe ik inderdaad hetzelfde als jij. Dat ga ik echt niet bijhouden, dat is gewoon zakgeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Audrey, mijn man Georg werkt als ZZP-er in de particuliere woningrenovatie en is op de hoogte van alle duurzame en isolerende dingen die er zijn. Helaas is het voor ons huis uit 1932 maar beperkt mogelijk. We zijn trouwens wel aan het nadenken over de aanschaf van zonnepanelen! Dank je voor je reactie! Altijd leuk en ook van de anderen hierboven natuurlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen