woensdag 26 februari 2020

Prepaid verzekerd

Heb al eerder geschreven dat ik ging overstappen op een andere verzekering voor mijn auto. Op 1 februari ging deze verzekering van start. Ik schreef enige tijd geleden dat ik de zogenaamde 'tracker' een nadeel vond. Dat was omdat ik niet goed wist hoe het werkte. Inmiddels weet ik dat wel en zie ik dit niet meer als een nadeel.

De tracker is een metertje dat je in je auto moet installeren. Dit metertje koppel je aan de OBD2. Dit is een onderdeel in de auto waar een garage mee kan uitlezen wat er met je auto mis is en wat er moet gebeuren. De kilometerstand wordt ook via dit gebeuren gelezen. Ik ben totaal niet technisch en snap er verder niet veel van, misschien leg ik het ook niet duidelijk uit, maar zo begrijp ik het. De tracker volgt dus niet waar je heen gaat met de auto... dus eigenlijk is het geen tracker, maar een kilometerlezer. 

Goed, kilometerlezer gekoppeld aan de OBD2. Dit heb ik niet zelf gedaan, het kon gratis bij Kwikfit, maar dichter bij huis voor mij is dit door mijn handige man Georg gedaan. Zelf moest ik toen nog een app downloaden en deze weer koppelen aan de kilometerlezer. Wanneer dat allemaal gedaan is kan je van start.  De app geeft aan dat je nog duizend kilometer kan rijden. 

Na ieder ritje log je even in op de app en deze werkt de kilometers bij. Je weet telkens hoeveel tegoed je nog hebt. Als je geen gebruik maakt van je auto, en dat is goed mogelijk want je neemt deze verzekering tenslotte omdat je erg weinig rijdt, dan moet je iedere veertien dagen even inloggen. Heb je er duizend kilometer opzitten dan start een nieuwe bundel. Mijn bundel is €95,00. Had ik meer schadevrije jaren gehad dan was het goedkoper geweest.Een schadevrij jaar extra had me al een tientje opgeleverd.  Ik heb ook eenmalig administratiekosten betaald; Mijn eerste rekening was €142,38. Ik betaalde bij de vorige verzekering €48,44 per maand.  Gemiddeld rijd ik geen tweeduizend kilometer per jaar. Wanneer ik onder de tweeduizend kilometer blijf in een jaar dan heb ik dus ruim €300 bespaard. De administratiekosten zijn eenmalig, dus mijn besparing daarna is nog hoger. Verder dan dit gaat mijn ervaring nog niet. Ik heb - gelukkig- nog geen schade hoeven claimen! 

6 opmerkingen:

 1. Welke maatschappij biedt dit aan? Ik maak ook weinig Kms, dus zou een uitkomst zijn!

  Nu de wegenbelasting nog per KM!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bundelz.nl (met als moedermaatschappij Nationale Nederlanden). Ja, wegenbelasting zou ook anders kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien ben ik een beetje achterdochtig, maar ze kunnen wel zien wanneer de auto rijdt en dus wanneer je waarschijnlijk niet thuis bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, die achterdocht is niet nodig. Je hoeft namelijk geen telefoon bij je te hebben om je kilometerstand bij te houden, kan ook een weet later. Als je maar minimaal 1x per 2 weken even de stand bijwerkt. Dus 'ze' zien niet wanneer je rijdt.... en misschien rijdt er iemand anders en ben je gewoon thuis!! Dus die hele redenatie is niet van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha... dat van die ezel en die steen komt ineens in me op!!

  BeantwoordenVerwijderen