woensdag 19 februari 2020

Interview met Stella van stellaiszuinig

Een half jaar geleden plaatste ik mijn eerste blog. Inmiddels staan er een aantal posts online en vind ik het nog steeds leuk om voor deze blog te schrijven. Mijn lezersaantallen zijn enorm toegenomen en blijven stijgen. Tijd voor een interview met Stella!

Wie is Stella? 


Stella is mijn tweede naam, ik schrijf onder deze naam om de blog anoniem te houden, of zo goed als anoniem. Er zijn op mijn werk en in mijn vriendenkring wel een aantal mensen die mijn blogs lezen en weten dat ik erachter zit. Maar ik vind niet dat alle bekenden van mij hoeven te weten wat ik hier schrijf.

Ik ben verder helemaal eerlijk en open. Over mijn leeftijd, mijn huis, mijn partner, mijn werk, mijn inkomsten en uitgaven, over alles.
Ik werk (nog) fulltime op een school in de Randstad. Ik geef Engels en heb daarnaast nog een andere taak als coördinator studentenzaken en zorg.

Waarom ben je gaan bloggen?


Wanneer ik mijn consumindergedrag met collega's deelde merkte ik dat de meesten er niet zo veel van begrepen. Omdat ik het idee had dat er vast meer mensen hetzelfde denken en doen als ik ging ik ging op zoek naar blogs over sparen en consuminderen en vond er vele! Zo ben ik gaan lezen wat anderen schreven, waar zij mee bezig waren, leerde ik veel, las ik leuke tips en raakte ik steeds meer geïnspireerd. 

Ik heb op een gegeven moment een mailtje gestuurd aan ZuinigeMan om mee te doen met zijn rubriek. Daarna heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik een gastblog voor hem mocht schrijven. Hij vroeg mij toen of ik het leuk zou vinden dit eens per twee of drie weken te doen. Ik heb daar erg veel lol in en schrijven over dingen die me bezig houden vind ik fijn en zodoende ontstond het idee zelf ook te gaan bloggen. Daarnaast zag ik een reclame voor een domeinnaam voor 1 euro, dus tja... dan zegt deze zuinigerd natuurlijk meteen 'doen'!


Hoe kom je aan je onderwerpen?


Ik word op een idee gebracht door een gebeurtenis, iets wat ik lees, de dingen waar ik me me bezig houd en natuurlijk ook door de andere bloggers. Ik wil geen dingen pikken, maar soms lees ik iets leuks van een ander en geef daar mijn eigen draai aan doordat ik er anders over denk of mee omga. Ik denk dat de bloggers elkaar op deze manier allemaal inspireren. Rubrieken met inkomsten en uitgaven vind ik interessant om te lezen, dus ik verwacht dat men die informatie van mij ook interessant vindt. Challenges ben ik ook dol op.. geen rare zoals kaneelpoeder eten, maar uitdagen die te maken hebben met sparen en bezuinigen en consuminderen des te meer.  Boodschappenlijstjes, ook zoiets. Zo eenvoudig, maar oh zo interessant om die van anderen te lezen.  Minder leuk vind ik energieverbruik, dus dat zal je op mijn site ook niet terugvinden. (Tenzij ik er een challenge aan verbind... dus wie weet?)


Verdien je geld met je blog?


Oh nee... en dat wil ik ook niet, nu zeker niet. Ik heb geen zin in afspraken met anderen, geen gedoe met bedrijven en banners en logo's. Allemaal veel te ingewikkeld. Laat mij voor nu maar lekker een beetje typerdetyp doen zonder al te veel opsmuk.


Wat zijn je plannen voor je blog?


Ik wil het wel iets mooier en meer professioneel gaan aanpakken. De opmaak bevalt me niet zoals het nu is. Ik wil overstappen naar WordPress, een vriendin met verstand van zaken (ze heeft haar eigen bedrijf als communicatieadviseur en maakt regelmatig websites voor bedrijven) gaat me hier een beetje bij helpen. De eerste stappen doen we samen, de rest vogel ik zelf wel uit. Dat hoort bij het hebben van een hobby als deze. Als ik dat niet kan of wil had ik wel een paar legpuzzels gekocht!


Welke blogs lees jij graag?


Een aantal staan in mijn vaste leeslijst, weer andere vind ik door af en toe wat te surfen. Het liefst lees ik blogs die minstens twee posts per week plaatsten, als de frequentie een keer per maand of minder is dan haal ik ze vaak ook van mijn leeslijst af. 
Favorieten zijn: Zuinige Man, Stoppen voor Mijn Vijftigste, Geldnerd, Zuinigaan, Lineaire hypotheek versneld naar nul, Tips van Tom, Uitklokken, Meer of Mynder,  The Money Mindset, Mr. Dutch Millennial, Van Her Naar Hot, Gierige Gerda, Moneyzz en Minimalist Dutchie. Ik loop deze lijst iedere dag even langs, meestal na het avondeten.

Over welke onderwerpen ga je nog schrijven binnenkort?


Onderwerpen die nog op mijn lijstje staan zijn onder andere mijn nieuwe autoverzekering, mijn gestolen fiets die ik ga vervangen, mijn bespaarjaar, mijn wekelijkse uitgaven, mijn financiële maandoverzicht, stand van zaken met mijn eerste stappen op de beleggersmarkt bij DEGIRO, iets over A-merken en persoonlijke verzorging en ook nog iets over lijstjes bijhouden.  Ik probeer twee posts per week te plaatsen maar dat zal niet altijd lukken.


Zijn er nog dingen die ik vergeten ben te vragen?

Nee, volgens mij is dit wel een leuk beknopt interview om iets meer over Stella te weten te komen. Mochten er mensen willen reageren: vragen staat vrij!


9 opmerkingen:

 1. Leuk bloglijstje heb je, de meesten volg ik zelf ook. Lekker simpel via Bloglovin', zodat ik direct zie wie iets nieuws gepost heeft (en wie niet). Ben benieuwd naar je artikel over DeGiro! Ik ben daar vorig jaar zelf ook begonnen met beleggen (nouja, lees; ik heb 1 aankoop gedaan en wil dat vanaf volgende maand vaker doen). Maar tot nu toe ben ik tevreden en vind ik het een fijne beleggingssite.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Maris, ik volg jou ook maar had je niet genoemd, nu wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen!

  Ik heb nog een opmerking over de opmaak die je mooi mee kan nemen naar WordPress.
  Voor mij is je blog vrij slecht leesbaar, dat komt door de kleine letter en de kleur van de letter. Die letter is niet zwart, maar grijs, waardoor het contrast voor mij niet groot genoeg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor je compliment Aaf! Ik zal met de kleur en het lettertype rekening houden in toekomstige posts.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Stella, leuk dat je me hebt genoemd in jouw "hall of fame" :)
  Als je wat tips nodig hebt wat betreft wordpress, kun je me ook wel mailen. Maar een vrindin is beter natuurlijk.
  Ik host mijn blog op Vimexx, de goedkoopste variant, dat is echt goedkoop en gewoon genoeg. Hosting (exclusief domein) voor 5,40 euro per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Wij 'new kids on the blok' kunnen onze naamsbekendheid zo weer een beetje groter maken!. Ik ga Vimexx ook bekijken, met mijn zuinige aard wil ik graag zo min mogelijk er aan uitgeven, dank je wel voor tip!

   Verwijderen
 6. Leuk om te lezen. Ja kan ook blijven bij blogger! Net als ik :-) Ik wil je wel eventueel helpen met een opmaak. Maar als je wordpress wil gebruiken dan begrijp ik dat ook wel. Want daar draaien bijna alle websites op en is makkelijk uit te breiden met webshop en van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik laat het je weten Zuinigeman! Bedankt voor je aanbod, heel lief!!

  BeantwoordenVerwijderen