vrijdag 14 februari 2020

Eigen schuld.... financiële strop!

Vanmiddag fietste ik even langs de toko voor een zakje tauge en wat kruiden. Fiets (10 jaar oude, maar nog prima Giant XL herenfiets waar ik met mijn 1.88m heerlijk op fiets) voor de deur gezet, te laks om op slot te doen want maar paar minuten nodig.....

Fiets weg!! Oh my ... Had nog jaren willen doen met deze fiets! Gelukkig had ik mijn schooltas om mijn schouders want anders had ik die er misschien ook in laten zitten, dan was ik nog verder van huis geweest!

Gelukkig heeft Georg nog een goede fiets die hij eigenlijk niet of nauwelijk gebruikt waar ik nu langere stukken op kan fietsen. Zelf heb ik nog een oude damesfiets van Gazelle... goed voor in de buurt en voor naar school.

Ook twee fietstassen én mijn regenpak weg, want dat zat in de fietstas. Heb besloten dat dit niet valt onder mijn bespaarjaar op kleding, dit valt onder vervoer/onderhoud/benodigdheden. Ik moet wel snel iets aanschaffen want ik zag op de buienradarapp dat er volgende week weer regen aankomt. 

Ben over de teleurstelling heen, maar wat een bummer!!. 


8 opmerkingen:

 1. Dat is erg balen en ik begrijp niet dat mensen niet van andermans spullen af kan blijven
  Fijn dat je vriend nog een fiets voor je had

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het stelen van een fiets, die niet op slot staat, vergt hooguit 5 seconden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vindt het niet jou eigen schuld mensen moeten gewoon van andermans eigendom afblijven. Klaar! Het is zonde dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was een combinatie: ik was met mijn hoofd ergens anders (ik word aanstaande woensdag geopereerd), gehaast, ik zet hem altijd op slot maar nu dus niet omdat ik te laks was, ik dacht alleen even taugé te halen maar heb nog een paar minuten bij de kruiden gestaan dus was langer binnen dan verwacht. Echter, 5 seconden is inderdaad genoeg, je stap op de fiets en fiets weg in die tijd. Dus pech en natuurlijk vreselijk dat mensen dit gewoon doen! Ik heb weer een wijze les geleerd... duur zakje taugé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps balen! Maar gelukkig geen wereldramp, wel erg jammer dat je daardoor weer nieuwe fietstassen en een nieuw regenpak moet kopen! Maar wat een geluk dat jullie nog reserve fietsen hadden staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, het was zeker balen Maris! De reservefiets is nog heel goed, manlief fiets bijna niet en ik doe altijd alles op de fiets. De gestolen fiets had ook aardig wat km's gemaakt. Ik ga wel op zoek naar een goed nieuwe, maar heb er nu gelukkig geen haast mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aiaiai dat overkwam mijn opa ook een keer in het dorp... En dan denk je "dat overkomt mij niet".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat herken ik, maar dat had ik nu juist deze keer niet, ik dacht gewoon helemaal niet na!! Echt dom! :-(

   Verwijderen