zondag 9 februari 2020

uitgaven week 6/2020 - Grip op mijn knip!


Deze week had ik een lunch, heb ik losse thee gekocht en is mijn nieuwe autoverzekering betaald.

Hoe zag week 6 eruit?

Afschrijvingen en pinbetalingen

AH
€ 1,70
Sahan
€ 11,41
Omroepver Max
€ 7,50
Intrasurance Bundelz
€ 132,48
Holland en Barrett
€ 13,42
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 166,51


Betalingen contant

Toko
€ 4,39
Markt
€ 3,50
Lunch HBO club
€ 17,50
Totaal betalingen contant
€ 25,39Natuurlijk weer de wekelijkse vaste boodschappen bij mij vaste winkels. De aardappels zijn deze week hard gegaan en heb ik 2,5 kilo verse gehaald op de markt. We krijgen komend weekend eters en dan maken we ook iets met aardappels, waarschijnlijk een gratin. Ook nam ik bij de aardappelboer een zoete aardappel mee en van die mooie dikke paarsige knoflookbollen.

Ik heb een nieuwe autoverzekering en de betaling is afgeschreven. De verzekering is per 1 februari ingegaan. Ik heb nu een verzekering bij Bundelz.nl, en betaal per duizend kilometer. Ik moest ook eenmalig administratiekosten van € 35 betalen en voor mijn eerste duizend kilometer betaal ik € 97,50. Had ik meer schadevrije jaren gehad dan was het goedkoper geweest. Ik ontving een uitleesapparaatje, dat ik in de auto moest plaatsen. Dit leest de kilometergegevens. Je plaatst het op dezelfde plek als waar een autogarage de informatie van de auto uitleest. Het is dus geen GPS-achtig systeem en weet dus niet waar je allemaal heen rijdt.

Holland & Barrett had een goede actie waarbij je korting kreeg bij meerdere verpakkingen. Ik drink altijd hun rooibos en earl grey losse thee en kocht nu drie grote verpakkingen met 40% korting! Kan ik weer een hele tijd mee doen.

Tenslotte heb ik een hele gezellige lunch gehad met een clubje dames waar ik in 1992 op de deeltijdlerarenopleiding zat. We spreken een keer per jaar of per anderhalf jaar af en dat is altijd erg leuk! Twee dames zijn al met pensioen, eentje bijna en twee , waaronder ik, werken nog. Het is heel leuk om eens per jaar bij te praten en te horen dat er kleinkinderen bij gekomen zijn, welke hobby’s de gepensioneerde dames hebben (hardlopen, exposeren met eigen werk van afval, yoga… ze komen tijd te kort!) en alle andere grote en kleine dingen die er gebeuren.

Voor volgende week verwacht ik een afschrijving van mijn woon- en aansprakelijkheidsverzekering. Ik ontving de nieuwe polisbladen. Maar nergens in mijn bankapp wordt dit voorspeld, terwijl dit geen nieuwe betaling is. Vreemd.

Verder denk ik niet dat er nog meer automatische incasso’s zijn, ook heb ik geen plannen om geld uit te geven anders dan aan de boodschappen. We zullen zien of mijn voorspelling klopt!

2 opmerkingen:

  1. Bij Holland en Barret hebben ze inderdaad vaak hele goede kortingen. Niet van dat flauwe gedoe. Ik koop er graag de argan huidolie voor in mijn haar in de aanbieding. Dan is het twee halen, 1 betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, een aanbieding is pas echt een aanbieding als je het product toch al zou kopen of altijd al kocht en dan dus met korting kan aanschaffen. Net bij mijn online bestelling bij Jumbo twee zakken koffiebonen a 6 euro besteld omdat de 2e halve prijs is. Hoef ik een paar maanden geen bonen te kopen en heb ik 3 euro verdiend! Vele kleintjes maken één grote! Wie het kleine niet eert.... enz enz … ;-)

    BeantwoordenVerwijderen