zondag 19 januari 2020

Uitgaven week 3/2020 - Grip op mijn knip!


Soms gebeurt het dat een rekening lang op zich laat wachten, zo lang dat je er niet meer aan denkt en de rekening als een verrassing op de mat valt. Dacht ik in week 3 lekker weinig uit te gaan geven, ligt er toch ineens een hoge rekening! Afkomstig van de firma Famed, een financiële dienstverlener in de zorg. De behandeling was al een poosje geleden, de rekening was ergens half december gedateerd  maar ontving ik dus deze week. Wellicht ergens op de bodem van een postzak blijven liggen? Ik heb maar meteen betaald, vind ik fijn en het verhaal 'ik wacht tot de uiterste betaaldatum zodat ik de rente nog kan opstrijken' gaat vandaag de dag niet meer op.


In week 3 was ik alleen omdat Georg voor een klus in la Douce France was. Vooraf hadden we wel wat extra dagelijkse boodschappen online besteld zoals pakken yoghurt, bekers kwark, kaas, brood, blikjes en zo nog wat dingen. Ik heb deze week zelf wat meer boodschappen gedaan dan normaal omdat ik voor mijn avondeten en lunchsalade nog wat verse groente heb gekocht.  Hoe zag week 3 eruit?


totaal week 3
Afschrijvingen en pinbetalingen
AH €    7,91
Sahan €  13,03
Lidl €    6,90
Bankkosten €    6,06
Famed € 232,80


Totaal afschrijvingen en pinbetalingen € 266,70


Betalingen contant
Toko €  11,80
Bloemist €    3,00
Bakker €    2,50


Totaal betalingen contant € 17,30Bij de supermarkten dus dagelijkse boodschappen gedaan, plus een impulsaankoop! Ik durf het bijna niet te bekennen maar ik ben, half januari, bij de Lidl gezwicht voor een zak chocoladepaaseitjes!!  Sahan is de Turkse supermarkt hier in de stad en daar kocht ik heerlijke kaki’s, sla, mango’s, olijven, avocado’s en munt. Ook nog een pot kikkererwten voor een vegetarische Surinaamse kerrie met rotiplaat die ik vandaag heb gegeten. 


Bankkosten spreken voor zich en Famed heb ik hierboven al uitgelegd.


Bij de toko spullen voor de kerrieschotel gehaald (kousenband) en nog een struik paksoi. Ook hadden we nog kruiden nodig, klappermelk en noedels. Is de voorraad ook weer aangevuld.


3 Mooie amarylissen gekocht bij de bloemist want de tulpen van twee weken geleden zijn de afgelopen week de vuilnisbak ingegaan.

Tenslotte bij de Turkse bakker een spinazie/feta gözleme gekocht, die eten we deze week een keer bij de Turkse linzensoep (uit de vriezer, lekker makkelijk na een lange werkdag!).


Door de rekening van Famed een wat duurdere week dan ik had verwacht. Ik hoop volgende week wat minder uit te geven maar ik heb wel een lunchafspraak in het weekend, en dat kan de teller weer aardig doen oplopen. Een lunch buiten de deur hoeft niet heel duur te zijn, maar ik wanneer ik zoiets doe let ik niet heel erg op de prijzen. Omdat ik slechts af en toe buiten de deur lunch en verder altijd mijn eigen lunch klaarmaak– ook om mee te nemen naar mijn werk – kies ik tijdens zo’n uitje waar ik trek ik heb. 

Verder staan er geen afschrijving ingepland, die komen een week later, als het salaris is gestort.Geen opmerkingen:

Een reactie posten