zaterdag 25 januari 2020

Beleggen - korte update

Vorig jaar ben ik, nadat ik hier met Zuinigeman.nl wat over had heen en weer gemaild, gestart met beleggen bij Semmie. Het sprak me aan om op deze manier te beginnen met mijn eerste stappen op de beleggersmarkt. Semmie doet alles voor je. Je hebt keus in het risico dat je bereid ben te nemen en verder heb je er dus geen omkijken naar. 

Daarnaast heb ik eind 2019 bij de ASN Bank een beleggingsrekening geopend en een deel van mijn 13e maand in een aantal fondsen belegd. Hier kies ik wel zelf waar ik het geld beleg. 

De bedragen zijn nog niet erg hoog, ik zou meer kunnen beleggen. Bij Semmie beleg ik maandelijks 100 euro, bij de ASN heb ik nu een automatische overschrijving van 250 euro.  Voorlopig laat ik alles even zo, wel maak ik deze maand een extra bedrag over naar mijn Semmie rekening. Ik heb namelijk een extraatje ontvangen bij mijn salaris (1,25!).  Dat was een afspraak in de cao. Ik was het helemaal vergeten en was natuurlijk blij verrast toen ik mijn bankapp opende en mijn salaris zag!

En hoe doen mijn beleggingen het? Bij Semmie heb ik momenteel een rendement van 6,79%. Ik heb dan ook een wat risicovoller pakket gekozen en dat lijkt nu te lonen. Nee hoor, ik reken mezelf nog niet rijk... ik weet het... het gaat om de lange termijn!
Bij de ASN bank is er nog te weinig gebeurd om er iets zinnigs over te zeggen. 

Nu DEGIRO nog, daar wil ik me ook erg graag in verdiepen maar tot nu toe geen tijd gehad, wel de rekening geopend. Ik zag op PorteRenee een heel handig stappenplan, ik ben van plan om dat eens goed te bekijken en daarmee aan de slag te gaan. 


2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien dat je zo fanatiek bezig bent met beleggen! De kosten bij Semmie zijn relatief wel hoog t.o.v. andere bedrijven. Heb je daar bewust voor gekozen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ik heb daar eigenlijk nauwelijks (niet!) op gelet. Is wel een punt van aandacht heb ik begrepen nu ik wat meer gelezen heb en meer weet. Nog steeds te weinig helaas dus ga me er nog beter in verdiepen dit jaar. Goed punt!

    BeantwoordenVerwijderen