zondag 5 januari 2020

Uitgaven week 1/2020 - Grip op mijn knip!

Week 1 zit erop! Niet volledig in 2020 maar nog voor een deel in 2019. Ik ga wekelijks mijn uitgaven hier op dit blog delen en ga uit van een week van maandag tot en met zondag. Deze week is dus vanaf 30 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

De cashbetalingen zijn gedaan met geld (€50) dat nog in mijn portemonnee zat dus daar is geen afschrijving voor geweest deze week.

Het was een behoorlijk dure week! Een aantal dingen betaal ik natuurlijk maar eens per maand, of nog minder vaak, dus ik verwacht volgende week een stuk lager uit te komen.

Komende week ga ik ook uitzoeken hoe ik via Bundelz.nl mijn autoverzekering kan verlagen. Ik heb een auto van 7 jaar oud, die nog steeds all-risk verzekerd is. In november heb ik aan de verzekeringsmaatschappij gevraagd wat de kosten voor WA / WA casco zouden zijn, en dat bleek nauwelijks te schelen vanwege allerlei vage redenen. Een paar weken geleden las ik iets over Bundelz (van Nationale Nederlanden) en dat zou heel goed bij mij passen. Deze verzekering is voor mensen die erg weinig rijden en je betaalt dan per 1000 gereden kilometers. Staat dus op het to-do lijstje!

Afschrijvingen en pinbetalingen
Sparen/beleggen
€ 350,00
Energie
€ 250,00
Supermarkt
€ 62,08
Internet en TV
€ 70,94
Sportschool
€ 8,99
Benzine
€ 48,00
Evides waterbedrijf
€ 25,00
Autoverzekering
€ 52,31
Kapper
€ 27,00
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€ 894,32
Betalingen contant
Bakker
€ 1,30
Bloemist
€ 5,00
Totaal betalingen contant
€ 6,30


6 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen :)

  Bundelz heb ik naar gekeken, bedankt voor de tip! Leek interessant, maar behalve dat zd mijn kenteken niet herkennen en ik dus geen premiebedrag te zien krijg, moet je dan wel met hun tracker rondrijden en dat vind ik niets.

  Betaal je 250,- pm voor energie?
  Woon je ongeisoleerd? Wij zijn 160,- pm kwijt.

  Iternet/tv lijkt ook erg duur?
  Wij betalen 30,- pm voor internet en ipv tv hebben we netflix ad 11,-.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die tracker is inderdaad niet heel leuk, maar deze keer vind ik de besparing de moeite waard en neem ik het voor lief. Energie is vrij hoog omdat ik meer betaal dan moet maar ook omdat we een oud hoekhuis van drie verdiepingen hebben. Wel dubbelglas maar verder geen isolatie. Bovendien hebben we geen kamers en deuren, maar grote open verdiepingen dus we moeten best veel stoken om bijvoorbeeld de woonlaag warm te krijgen. Internet en tv via XS4ALL, met extra pakketten, dat zal het verschil in prijs zijn. Toevallig bedachten we afgelopen vakantie dat we even vergelijkend warenonderzoek moeten doen want in onze regio is Caiway (glasvezel) ook een grote speler. Nu ga ik het zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar kom je op uit qua premiebedrag bij Bundelz? Scheelt het veel met wat je nu betaalt?

   Ze moeten me toebetalen wil ik met een tracker gaan rondrijden, haha!

   Verwijderen
  2. Ik heb gisteren de aanvraag gedaan, tevens aangegeven dat ik dan de overstapservice gebruik wil maken, ik wacht nu op 'go' dat alles in orde is, zodra ik meer weet hoor je het via de reacties hier of op een nieuwe blog. Ben zelf ook wel benieuwd, betaald nu ruim 54 euro per maand en verwacht dat het echt véél minder is!

   Verwijderen
 3. Hmm, ben benieuwd hoe jouw uitgaven variëren per week. Ik heb meestal een week waarin mijn salaris binnenkomt en ik al mijn sparen doe, dan een week met allemaal automatische afschrijvingen, en dan vrij weinig meer, alleen boodschappen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dit is wel de week waarin veel is afgeschreven, sparen staat er nog niet bij. Ik weet wel hoe het per maand zit, maar heb nooit eerder uitgezocht hoe het per week is en of dat ook iedere maand ongeveer gelijk is dus zelf ook benieuwd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen