woensdag 8 januari 2020

Bespaarjaar - spreadsheet capsule wardrobe

Om aan het eind van het jaar écht te weten welke kleding ik nu vaak en welke kleding ik minder vaak heb aangehad ga ik mijn spreadsheet aanpassen. Achter ieder kolom zet ik een kolom met als titel 'aantal keer gedragen in 2020'. Op het moment dat ik een kledingstuk 1x  aan heb gehad maak ik de cel waarin dat kledingstuk staat rood, en in de kolom erachter zet ik een 1. Draag ik het nog een keer dan komt er een 2 achter te staan en dan maak ik de cel oranje, bij 3 of meer keer wordt de cel groen. Lijkt misschien een boel werk, maar ik vul dit iedere dag 's ochtends in, net zoals ik mijn financiën even bijwerk in mijn weekoverzicht, en dan is dit nauwelijks een tijdrovend klusje. Het zit er als volgt uit (dit is slechts een stukje van de hele spreadsheet):

ROKKEN & JURKEN
aantal keer gedragen in 2020
1
rok patroon bruinwitzwart * zomer

2
rok zwartwitruit   *

3
rok olijfgroen ribbel tricot **

4
rok zwart tricot gesp

5
rok zwart tricot dikke stof ***

6
rok pied de poule  ***zomer

7
rok zwart tricot kort **

8
rok zwart tricot lang split **

9
rok zwart Promiss **
2

Het is de bedoeling dat alle hokjes groen zijn aan het eind van het jaar, want een van de onderdelen van dit project is dat ik alles minstens 2x draag. Maar of dat lukt? Daar kan dit schema mij bij helpen. En mocht het zo zijn dat het niet lukt, dan is dat misschien een reden om het kledingstuk weg te gooien of te geven. Dat hoef niet altijd zo te zijn want als er geen heel warme zomer is waardoor ik sommige dingen niet draag, en dan gaan ze natuurlijk niet weg! Goed, dat is voor later, want nu is het nog winter en moet ik eerst maar eens zien dat ik alle winterkleding draag. De eerste 8 dagen staan erin!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De getallen voor maart

Maart is voorbij, gisteren was het 1 april maar ik ben niet in de stemming voor grappen en grollen. Wie wel? Ik kan me niet voorstell...