zaterdag 18 januari 2020

Spaarrente en zachte winter

Een blogger die zich bezighoudt met duurzaam leven, consuminderen en sparen kan er natuurlijk niet omheen en moet iets schrijven over de spaarrente. Spaarrente? Welke spaarrente? 

Het is natuurlijk niet leuk maar het zat er al een tijdje aan te komen dat de spaarrente naar het 0-niveau zou gaan. Mijn bank heeft het nog niet aangekondigd, maar ik verwacht een dezer dagen een mailtje dat ook mijn spaargeld niets meer zal opleveren. De reden is logisch en volgens de bronnen die ik lees en hoor zal het voorlopig even zo blijven.

Ik ga dit weekend nog eens goed kijken of ik nog een bedrag vast kan zetten tegen een schappelijke rente. Daarnaast wordt het voor mij steeds aantrekkelijker om te gaan beleggen en ga ik me daar snel nog meer in verdiepen!

Gelukkig hebben we nu een zachte winter, kan de kachel een graadje lager en besparen we op die manier een paar euro op de energierekening. Het maakt de gemiste rente niet goed, maar alle beetjes helpen. En dan alle dingen die ik vandaag NIET heb gekocht tijdens mijn bespaarjaar.....die maken de lage rentestand dubbel en dwars goed. Kortom, niet mopperen maar besparen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten