dinsdag 28 januari 2020

Salaris januari

Veel bloggers schrijven er nu over: de salarisstrook van januari. Die van mij was een verrassing! Rekenen is niet mijn sterkste kant en daarom had ik vooraf ook geen berekeningen gemaakt om te kijken wat de verhoging zou kunnen zijn. Ik rekende op een paar tientjes. 

Bleek ik er toch goed naast te zitten! In eerste instantie dacht ik dat er iets niet klopte, en wilde ik al een paar collega's een appje sturen om te vragen of zij ook teveel hadden ontvangen. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan omdat het weekend was en ik in het weekend mijn collega's niet wil lastigvallen. Dat doe ik alleen wanneer er echt iets is waar niet mee gewacht kan worden tot de eerstvolgende werkdag. Het is me maar een enkele keer gebeurd dat dat nodig was. Gelukkig maar, want dat zijn nooit de leukste berichten die ik dan moet doorgeven.

Vond je in het verleden je salarisstrook in je postvak, nu staat alles in een digitaal personeelsdossier. Snel ingelogd en mijn salarisstrook opgezocht om te kijken waarom het bedrag zoveel meer was dan een paar tientjes.

Wat blijkt? In de cao van het mbo zijn een aantal afspraken gemaakt, waaronder een paar keer een extra uitkering. Ik dacht dat we ze allemaal al gehad hadden. Maar de laatste extra uitkering van 1,25% moest nog plaatsvinden en was voor iedereen in dienst in januari 2020. Ik dus ook!

Vroeger zou dat extra bedrag een goed excuus geweest zijn voor een nieuwe tas, een nieuw paar schoenen of iets anders leuks. Nu ik duurzamer leef en consuminder is dat het laatste waar ik aan denk. Wel denk ik nu 'beleggen die hap!!'.  Maar waar en hoe? Nog steeds niet bezig met DEGIRO, alhoewel ik het wel een aantrekkelijk idee vind om daar snel mee te beginnen. (Ik ga eerst het stappenplan van Porterenee volgen, hopelijk word ik daardoor een beetje sneller wegwijs in het zelf beleggen). Of bij de ASN, waar ik ook een beleggingsportefeuille heb of bij Semmie, die het helemaal voor mij regelen en ik alleen een bedrag hoef over te maken.

Ik denk dat het DEGIRO wordt, het is geld waarvan ik niet wist dat ik het zou ontvangen,en dus ook niet zal missen. Leuk om daar mijn eerste aandelen mee te kopen! 

Over een kleine maand heb ik vakantie, geen plannen om weg te gaan en dus alle tijd om dit op mijn gemak uit te zoeken. Deze blog wordt dus nog vervolgd!


7 opmerkingen:

 1. Mooi dat je gaat beleggen. Nu nog spannend! Straks hopelijk saai :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd fijn, als je salarisstrook positief verrast! Ik ben benieuwd naar het vervolg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben ook benieuwd naar het vervolg, het leuke aan jullie reacties is dat tot nu toe niemand me voor gek verklaart en ik daardoor de stap durft te gaan zetten. Ik houd jullie uiteraard hier op de hoogte!

   Verwijderen
 3. Leuk dat je gaat beleggen met dat geld! Succes! Ik ben ook vorig jaar begonnen bij DeGIRO. Bevalt me tot nu toe prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maris, dank je voor de aanmoediging! Ik vind het doodeng, maar begrijp dat het allemaal niet zo spannend is. Ik houd jullie via de blog natuurlijk op de hoogte!

   Verwijderen
  2. Het klinkt idd spannender dan dat het is. Maar wel begrijpelijk hoor, dat dacht ik voordat ik het deed ook. Leuk!

   Verwijderen