zaterdag 11 januari 2020

Autoverzekering - overstappen

Mijn Ford Ka uit mei 2011 heeft momenteel zo'n 16000 kilometer op de teller staan. Ik heb deze auto nieuw gekocht. Ik heb de allrisk verzekering die ik had voor de auto die ik daarvoor reed gecontinueerd. Inmiddels is mijn auto niet zoveel meer waard, ondanks het lage aantal kilometers. Het karretjes is motorisch nog helemaal goed, het interieur is nog netjes en schoon, er is ieder jaar onderhoud gepleegd. Helaas heeft een hagelbui vorige zomer een aantal finke putten in het dak en op de voorklep achtergelaten. Destijds heb ik er niets aan laten doen omdat ik dat te duur vond (eigen risico, terug in korting, zelf betalen....alles overwogen!).

Ik heb een aantal maanden geleden met SAA Verzekeringen gebeld en gemaild over de allrisk verzekering en of het voordeliger zou zijn wanneer ik dit zou omzetten naar WA Casco. Het antwoord was toen, na lang wachten en meerdere keren bellen, dat dit NIET voordeliger zou zijn. De reden die mij gegeven werd was wat vaag maar ik ben er toen niet verder achteraan gegaan. Ik betaal 55 euro per maand.

Tot ik eind vorig jaar ineens een reclame zag voor Bundelz. Een pre-paid verzekering voor mensen die maar weinig kilometers maken per jaar. Ik val onder die doelgroep. Ik heb vorige week een aanvraag gedaan voor een verzekering bij Bundelz en ben inmiddels goedgekeurd. Het levert me ruim 350 euro op om deze overstap te maken!

Is het dan allemaal prachtig?? Nee, zeker niet. Er zit een groot nadeel aan deze verzekering: de tracker! Om te bewijzen dat je niet meer rijdt dan je zegt moeten ze je kilometers kunnen meten. Je krijgt dus een tracker. Hoe dit precies werkt weet ik nog niet, maar in het kader van de privacy is dit natuurlijk wel een dingetje. Ik vind de 350 euro ook een dingetje en dat geeft voor mij nu de doorslag. 

lk heb Bundelz gevraagd (via hun site) om de overstap te regelen, helaas is dit niet mogelijk bij mijn huidige verzekeraar, dus hier moet ik volgende week meteen achteraan.

Ik maak hier geen reclame voor Bundelz, integendeel, ik kan er nog niets over zeggen en zal dit ook pas doen wanneer ik deze verzekering kan evalueren. Zoals met veel dingen zal de tijd leren of ik hier nu wel of geen goede keus heb gemaakt.

4 opmerkingen:

 1. Heb je ook bij andere verzekeraars gecheckt wat je daar zou gaan betalen voor WA? En of Bundelz daarmee vergeleken ookgoedkoper is? Want je komt nu op 25,- pm uit?

  Ik vind het nogal wat dat ze een tracker in je auto willen plaatsen. Die info verkopen ze natuurlijk en zo verdient Bundelz dubbel op ons.

  Heel jammer, want een verzekering voor minder km zou voor mij ook wel wat zijn.

  Bundelz had ook een uitdraai/bewijsje van je autogarage kunnen vragen voor de km standen bij begin en eindiging vsn de verzekering, of jaarlijks als je toch voor de apk moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je betaalt niet per maand, maar vooraf per duizend kilometer. De tracker registreert het aantal kilometers, op zich heb ik daar niet echt een probleem mee. Wanneer je de duizend kilometer erop hebt zitten krijg je een melding en betaal je weer voor de volgende duizend. Ik ga het een jaar testen. En nee... ik heb niet bij andere verzekeraars gevraagd wat WA kost. Maar gezien mijn rijgedrag leek dit echt voor mij gemaakt. Ik zal er zeker meer over schrijven wanneer het allemaal in kannen en kruiken is na 1 februari!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt alsof je bij Bundelz duur uit bent, met omgerekend 25,88 per maand (klopt mijn berekening? 55,- x 12 mnd - 350,- gedeeld door 12 mnd).
  Ik ben zeer benieuwd waar je op uit komt als je bij Independer checkt wat andere verzekeringen doen.
  Want nu klinkt het alsof Bundelz je met hun marketing heeft gestrikt ;)
  Alleen omdat je per 1000 km betaalt maakt het niet per definitie goed of goedkoop.
  En wat als je schade moet claimen, komen ze dan met hun trackergegevens beweren dat je slecht rijdt en daarom niet uit willen keren?

  Ik zie dus nogal wat issues..
  Maar hopelijk ben jij er heel tevreden mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, je berekening klopt niet, ik bespaar 350 euro en ga - als ik 3000 km rijd - 309 euro betalen voor die 3000 kilometers. Maar ik begin met nog geen 100 euro en pas als de eerste 1000 kilometer gereden zijn betaal ik weer voor de volgende 10000. Het kan dus heel voordelig uitpakken, maar ook duurder worden dan ik vooraf had bedacht. Zoals het er nu uitziet blijf ik werken waar ik werk en zal ik ook in 2020 heel weinig gebruik maken van mijn eigen auto. En waarom zou hun tracker beweren dat ik een slechte chauffeur ben? Ik heb natuurlijk de voorwaarden goed gelezen en uit niets blijkt dat ik een grote vergissing zal begaan. Maar nogmaals... de tijd zal het leren en ik kom er zeker nog af en toe op terug hier op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen