zaterdag 28 december 2019

Traveling light / vakantie capsule wardrobe

Traveling light. Een mooie Engelse term die de lading dekt maar wanneer je het vertaalt niet meer zo mooi klinkt. Vandaar dus bij uitzondering een Engelstalige titel boven deze post.

Deze vakantie is het me weer gelukt om zo min mogelijk op reis mee te nemen. Voor een week wintervakantie in het zuiden van Europa heb ik inmiddels een capsule wardrobe samengesteld en deze is al vier jaar lang ongeveer hetzelfde.

Omdat ik geen zin heb in gesleep met spullen die ik toch niet draag en ik inmiddels weet dat het 's ochtends en 's avond fris is en dat het overdag meestal tussen de 18 en 22 graden is,  kan ik goed inschatten wat ik mee moet nemen.

Wat zit er in mijn koffer?

Grote toilettas: miniflesje douchegel, shampoo en conditioner. Deze toilettas neem ik ook iedere dag mee naar de sportschool en in het weekend vul ik de mini's bij uit grote huismerkflessen. Er zit standaard ook nog deo, dagcreme en een haarborstel in. Voor de vakantie heb ik er een tandenborstel en tube tandpasta in gedaan;

klein toilettasje: pleisters, paracetamol, watjes, sterilon, pincet, nagelvijl, schaartje;

kleding:1 blauwe spijkerbroek, 7 t-shirts met lange mouwen,  1 jersey colbertje, 2 nachtponnen, sokken en ondergoed voor een week, een dik vest en een dunner vest, een joggingbroek voor 's avonds op de bank, een sjaal en een paar gympen;

spullen: paraplu, boek Maarten 't Hart, puzzelboekje, laptop, tablet en smartphone.

Toen we vertrokken had ik een zwarte spijkerbroek aan, leren laarsjes, een hoody en een dunne winterjas.

Ik vond dat ik erg weinig bij me had en nu, na een week op ons vakantieadres, heb ik niet het idee dat het te weinig was, maar dat ik zelfs nog wel minder had mee kunnen nemen. Nu was er hier een wasmachine aanwezig en had ik een wasje kunnen draaien. Het weer was goed genoeg om het ook nog buiten in het zonnetje te drogen!

Morgen vertrekken we weer. Omdat Georg ook een fan is van traveling light hoeft de wasmachine thuis geen overuren te draaien! Lekker duurzaam dus! (De vliegschaamte is er niet minder om, maar zo praat ik het een beetje goed.....:-)).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten