vrijdag 13 december 2019

Spreadsheet financiën 2020

Voor volgend jaar heb ik mijn spreadsheet aangepast. Ik heb heel veel kostenposten geschrapt en er een overzichtelijker geheel van gemaakt. Zo had ik eerst onder het kopje 'kleding' een onderverdeling gemaakt met sportkleding, schoenen, ondergoed, accessoires en gewone kleding. Omdat ik al een spreadsheet bijhoud met wat ik allemaal aan kleding koop en uitgeef is zo'n onderverdeling niet meer nodig.

Hetzelfde geldt voor de post 'vervoer'. Deze bestond uit brandstof, onderhoud, wegenbelasting, ov en nog wat fietsitems. Nu is dit gewoon een post met daaronder een verdeling auto, OV en fiets.

Onder zakgeld valt alles wat ik uitgeef aan dingen voor mezelf en cadeautjes. Diversen is precies dat. Hier kan ik een opmerking toevoegen in het betreffende hokje zodat ik later kan terugzien waaraan ik dit bedrag heb uitgegeven.

Zo heb ik mijn hele spreadsheet onder handen genomen en heb ik nu de volgende kostenposten en bij sommige posten een onderverdeling:

INKOMSTEN
salaris
opname spaarrekening
diversen

UITGAVEN

WONEN
energie en water
gemeentelijke belastingen

BOODSCHAPPEN
boodschappen voeding

CONTRIBUTIES
internet en (online) tv
omroepbijdragen
bankkosten
sportschool

CROWDFUNDING EN BELEGGEN

VERZEKERINGEN
reisverzekering
inboedelverzekering
ziektekostenverzekering

GEZONDHEID
tandarts
diversen

VERVOER
auto
OV
fiets

RECREATIE

PERSOONLIJKE VERZORGING

ZAKGELD

KLEDING

DIVERSEN

SPAREN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten